Havi nettó 150 ezer ft fizetés mellett milyen kocsit engedhetek meg magamnak?
"már megvan az autó, akkor nem olyan nagy dolog fenntartani. "
Pont forditva. Autót könnyű venni. A fenntartása a nehezebb.
A benzin csak egy dolog.
Használt autónál mindig előjön valami. Jajj most ez meg az ment tönkre stb.
Új autónál ha hitelre veszed, akkor meg a törelesztőt nyögöd.
Csak akkor éri meg autót venni, ha haszna is van. Menőzésből vagy csak, hogy legyen, az luxus.
"Pont forditva. Autót könnyű venni. A fenntartása a nehezebb. "
Hát nemtom, szerintem nehezebb dolog 1 milliót összeszedni mondjuk egy 10 éves Swiftre, mint fenntartani, ami kb annyiból áll, hogy évente olajat cserélsz 15 ezerért. Más nem romlik el egy egyszerű japán szívóbenzines kisautón, a kopó-fogyó alkatrészek meg olcsók hozzá. A legnagyobb fenntartási költség a tankolás, de az meg egyéni dolog, hogy ki mennyit használja. Egy szett gumit veszel rá 40 ezerért ami 5-6 évig bőven jó ha nem mész sokat. Féktárcsát, betétet cserélsz max tízezerért, azt is csak pár évente. Ezek nem olyan összegek, amik különösebb gondot okozhatnak egy olyan embernek, akinek volt 1 milliója a megvételre. Az már neccesebb, ha valaki egy lepukkant párszázezres egykori luxusautót vesz, ami ugyan olcsó, de rengeteg hibaforrás van benne és az alkatrészek ára pedig csillagászati.
Ha ennyit félre tudsz tenni rá, akkor tedd félre egy fél évig, és akkor már 700.000 körül egész használható autót tudnál venni.
Nekem is kb ennyi a fizum, mondjuk én most épp házat veszek, arra spóroltam.
De 7 éve, én is 500.000-ért vettem egy autót magamnak. Egyszer volt egy nagyobb szerelése, az kb 70.000 ft volt, illetve gumicsere, tankolás.
Annyi, hogy idén karosszéria javítás lesz a rozsdásodás miatt, de ez már egy 19 éves autó idén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!