Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbanapra hívtak ingyen?

Próbanapra hívtak ingyen?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm barátján keresztül beajánlott egy munkahelyre. A lényeg hogy beszéltem a főnökkel, és aztmondta h szerdán bemennék 8 órát letolni h ismerkedjek a munkával de ezt teljesen ingyen. De utánkérdeztem és eddig csak azt hallottam hohy ez illegális. Pályakezdő vagyok szóval új ez az egész. Ti bevallalnatok a melót így?

2018. ápr. 28. 14:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Próbamunka szokott lenni, de az abból áll, hogy végeztetnek az emberrel röpke fél óra leforgása alatt olyan munkafolyamatot amivel foglalkozni fog, amivel foglalkoznia kell. Nem kell ahhoz egy teljes napot INGYEN eltölteni valahol, hogy TE, eldöntsd tetszik vagy sem, vagy a vezetőség, hogy alkalmas vagy -e vagy sem.

Van persze próbanap is, te döntesz, én kétszer bevállaltam két különböző helyen ilyet, de az életbe többet soha. Hülyére vettek.

2018. ápr. 28. 14:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Munkatörvénykönyv szerint nincs próbanap. Erre van a próbaidő. Persze papírmunka ha nem válsz be, ezért szokták így csinálni, ami tényleg illegális.
2018. ápr. 28. 16:06
 3/6 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Semmire nem dolgozunk és a semmire nem fizetnek. Akkor te meg kérhetsz egy + napi fizetést a semmire? :D
2018. ápr. 28. 16:29
 4/6 anonim ***** válasza:
98%
Attól függ, mennyire fontos munka, mennyit fizetne, meg mennyire legalja hely. Utóbbira van egy tippem, ugyanis ezt normális helyen alkalmi bejelentéssel csinálják. Ja, hogy azt ki is kellene fizetniük...
2018. ápr. 28. 19:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Minimálbéres lenne..
2018. ápr. 28. 20:06
 6/6 TappancsMancs ***** válasza:
87%
Ha nincs más bevállalható, de jobb nézni is másikat.
2018. ápr. 28. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!