Budapesten szobalanykent mit kell csinalni?
Nen dolgoztam meg ilyen munkakorben ez lesz az elso. Erdekelne hogy hogyan zajlik egy nap szobalanykent.
Beszeltem a munkaltatoval azt mondta napi 6800-at fizet egy napra napi 8.orat kell dolgozni, 18 szobat tudni kell megcsinalni.
Heti 5 napot kell dolgozni 2 szabadnappal. Mivel en videki vagyok ezert szallast kertem ami 30-40 ezer forint korul jon ki rezsivel egyutt.
Szerintetek megeri?
Mennyire faraszto?
Szia, gondolom, hogy nettó kapsz napi 6800-at, szóval egy honapban a nettó fizetésed kb.: 136000 Ft lesz. A 30-40 k körüli szállás egész jó árban van, szóval marad havi kb.: 100 000 Ft-od ha levonjuk a szállást. Akkor ott lesz még az étel. Budapesten nem jutsz olyan olcsón ebédhez mint, vidéken. Ha főtt ételt szeretnél enni délre, akkor számoljunk átlag napi 2500 Ft-tal (reggeli, ebéd, vacsora). Azaz egy hónapban 75000 Ft-ot költesz ételre, ha nem húzod meg magad és esetleg veszel még ezekhez nasit vagy meghívod egy ebédre az egyik ismerősöd. Így maradt 25000 Ft. Szerintem ezt még simán elköltöd, mivel kellenek új ruhák, benzinre ez egy hónapra nem is elég de tömegköz.-höz is kell jegyet vanned + ünnepek stb.
Azt neked kell eldöntened, hogy megéri-e?, bár nem voltam szobalány, de azért napi 18 szobat kitakarítani (wc, csap, porszívózás, ágyneműcsere, kukaürítés, fertőtlrnítés stb.) elég megterhelő lehet heti öt napon át és ráadásul kötött munkaidőben. Én még átgondolnám, hátha találok egy jobbat.
Itt van, hogy mennyit kereshet egy gyorséttermi dolgozó nettó:
Koszonom a valaszod.
igen en is szamolgattam es 100.000.- nagyon keves egy honapra sajnos
Az még hagyján, hogy a pénz kevés, de olyan napokon, amikor egyszerre távozik mind a 18 szobából egy csoport, ki fog lógni a beled. Egy szoba kitakarítása a legnagyobb rutinnal is (és feltéve, hogy a vendég nem hagyott túl nagy rumlit) kb 20 perc. Te mint kezdő, nyugodtan számolj 25-30 percet. Szorozd csak fel 18-cal, hány óra alatt is fogsz végezni?
És akkor az idő, hogy átcuccolj egyik szobából a másikba még nincs benne, plusz recepció, folyosó takarítás, szennyeshordás, minibár feltöltés...nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!