Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ausztriába megyek dolgozni...

Ausztriába megyek dolgozni szerdán, SOS?

Figyelt kérdés
Csütörötök este kaptam meg a lehetőséget, konyhai kisegítő leszek Tirolban. A nyelvet szerencsére jól beszélem, de ez lesz az első ausztriai munkám. Sajnos a nagypéntek és a húsvéthétfő miatt semmit sem tudtam intézni, marad egy napom mindenre. És fogalmam sincs, mi lenne a legfontosabb? Azt tudom, hogy ki kell jelentkezni Tbről, de pont szerdán nincs nálunk a navnál ügyfélfogadás. Ezenkívül nem tudom, milyen hivatalos és kevésbé hivatalos dolgokat kell elintézni, egyáltalán lehet egy nap alatt? Ügyfélkapum van, munkanélküli vagyok már lassan három hónapja, de nem voltam munkanélkülire bejelentkezve.
2018. ápr. 2. 17:09
 1/3 A kérdező kommentje:
csütörtök reggel utazok ki,tehát marad a szerdám mindenre.
2018. ápr. 2. 17:10
 2/3 anonim ***** válasza:

A tb-t online/postán is el tudod intézni, 15 napod van rá. Én a helyedben megvárnám, míg elkezdesz dolgozni, mert a nyomtatványra azt is rá kell írni, hogy melyik biztosítónál leszel biztosítva (nem tudom, Ausztriában hogy megy ez, lehet, tök egyértelmű). Tulképp nem kijelentkezel, hanem bejelented, hogy más országban leszel biztosítva, ezért ráérsz ezt kintről intézni.

Esetleg, ami még hirtelen eszembe jut, mikor én egyszer néhány hónapig külföldön voltam, szüneteltettem/felfüggesztettem itthon a bankszámlámat, így nem kellett arra az időre számlavezetési díjat fizetnem.

Nem tudom, mennyi időre mész, esetleg nézd meg, a személyid vagy bankkártyád nem jár e le a közeljövőben.

2018. ápr. 2. 19:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írja, tb-vel ráérsz, majd a kinti biztosítótól ahová kerülsz kell kérni egy igazolást (e104 vagy 105 már nem emlékszem pontosan), ha az megvan utána azzal a papírral be tudsz sétálni a tb-t lemondani.

Először is szerintem egy Eu-s tb kártyát csináltass, ezt a kék színűt, hogy ellássanak odakint, ha valami bajod lesz mielőtt munkába tudnál állni, fő a biztonság.

[link]

2018. ápr. 2. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!