Ausztriába megyek dolgozni szerdán, SOS?
A tb-t online/postán is el tudod intézni, 15 napod van rá. Én a helyedben megvárnám, míg elkezdesz dolgozni, mert a nyomtatványra azt is rá kell írni, hogy melyik biztosítónál leszel biztosítva (nem tudom, Ausztriában hogy megy ez, lehet, tök egyértelmű). Tulképp nem kijelentkezel, hanem bejelented, hogy más országban leszel biztosítva, ezért ráérsz ezt kintről intézni.
Esetleg, ami még hirtelen eszembe jut, mikor én egyszer néhány hónapig külföldön voltam, szüneteltettem/felfüggesztettem itthon a bankszámlámat, így nem kellett arra az időre számlavezetési díjat fizetnem.
Nem tudom, mennyi időre mész, esetleg nézd meg, a személyid vagy bankkártyád nem jár e le a közeljövőben.
Ahogy az első írja, tb-vel ráérsz, majd a kinti biztosítótól ahová kerülsz kell kérni egy igazolást (e104 vagy 105 már nem emlékszem pontosan), ha az megvan utána azzal a papírral be tudsz sétálni a tb-t lemondani.
Először is szerintem egy Eu-s tb kártyát csináltass, ezt a kék színűt, hogy ellássanak odakint, ha valami bajod lesz mielőtt munkába tudnál állni, fő a biztonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!