Végzettség nélkül milyen munkalehetőségek vannak a gyári munkán kívül?
Érettségim van, mellette jól tudok angolul. Külföldre egyenlőre nem szeretnék kimenni, viszont most mondtam fel a gyárba, ahol eddig dolgoztam, és szinte csak ilyen hasonló állásokat találok. A pénz annyira nem számít a munkánál, csak az hogy a munkakörülmények kevésbé legyenek destruktívak.
Tudtok ilyen munkaköröket, ahova felvesznek végzettség nélkül?
Valószínűleg az lesz, hogy megcélzok valamilyen területet, és keresek valamilyen tanulási lehetőséget. Nálam a tanulási nehézségek inkább motiválatlanságból fakadtak nem lustaságból. Valójában zeneszerzőnek készültem, de sajnos két év gyári munka után rájöttem, hogy eléggé elszállt ötlet, mert hiába vagyok jó benne, ez még önmagában semmi.
De a gyári munka elég motiváció ahhoz, hogy olyat tanuljak, ami nem feltétlenül érdekel 100%-osan.
Még annyi hátrányt látok magammal kapcsolatban, hogy nem lánynak születtem, mert úgy láttam, hogy az ilyen alacsonyabb rendű irodai munkákra szinte csak lányokat vesznek fel.
> az ilyen alacsonyabb rendű irodai munkákra szinte csak lányokat vesznek fel
Ha megfelelsz mindennek a hirdetésben, csak a nemed "rossz", és ez nem egy nemspecifikus munkakör (pl. női modell), akkor diszkrimináció áldozata lettél, amennyiben nem vesznek fel. Perelhetsz, és a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy nem a nemed miatt nem vettek fel
@Lonely Island
Persze, mert biztos az orrára kötik majd hogy "bocsika, minden kitételnek megfelelsz, de nem téged választunk hanem egy jó testű szőkét"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!