A multicégeknél általában miért nem vesznek át kelet-európai leányvállalatól embert?
Figyelt kérdés
Én voltam kiküldetésen és érdeklődte,az iránt,hogy az anyacég átvegyen.
A német főnök azt mondta,hogy ő szívesen átvenne, de a felettesei őt lenyakaznák, mert tilos leányvállalati dolgozót átvenni.
Nekem tetszett kint, sokkal jobb az ottani iroda, több a fizetés jóval, több joga van a munkavállalóknak....stb.Nincsen olyan merevség, mint itthon.
Vagy, nekem az is megfelelt volna, ha állandóan kiküldetésbe vagyok, csak ebbe a leányvállalat, ahova tartozom nem ment bele, mert sok pénzbe kerül.
Németországban folyamatosan építik le, szervezik át a céget.Magyarországon meg építik fel, mert olcsóbb.
Egy magyar meg megcsinálja azt 1000 euróért, amit a német ennek a másfélszereséért.
2018. márc. 23. 22:21
1/2 anonim válasza:
Akkor most mit nem értesz? Megválaszoltad a saját kérdésedet. Itthon olcsón megcsinálod ugyanazt a munkát, minek vegyenek át?
2/2 Koplárovics Béci válasza:
A multiknak pont az a lényeg amikor Közép-Kelet Európába költöztetik a céget, mert itt olcsóbb a munkaerő. Ha itt ugyanannyit kéne fizetnie ugyanazért a munkáért, akkor nem lenne értelme eurómilliókért áttelepíteni gyártást, fejlesztést, szolgáltatást. Ha otthon ugyanannyit kéne fizetniük, akkor sokkal egyszerűbb lenne az embert vinniük innen oda. Már csak ezért sem működhet egy ún. bérunió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!