Akiknek már fiatalon saját lakásuk van és új autóval járnak hogy érték el?
Akit ismerek hogy sikerült neki egy elég nagy bizniszt elindítania, amire külföldről is van kereslet rendesen, ő is csak egy használt 10 éves bömössel jár.
Akinek fiatalon új BMW-je van, meg saját lakása, az szinte biztos szülők pénzén vette.
Nem biztos szülõk,de az is benne van.
De ezek valszeg tudatos fiatalok,tehàt céltudatosan vàlasztottak szakmàt,nem,, erre volt elég pontom jó ez addig se kell dolgoznom" mentalitàsuak hanem hol a melo idevele.
Csak olyasmit tanulnak aminek értelme van,nem büfészakoznak hanem piacképes szakmàt mellette fejlesztik a soft skilleket mennek elõre.
Tudatosan élnek ennyi a titok plusz üzleti gondolkodàs nem rinyàlnak hogy jajj többet kell dolgozni hanem ha kell este 10-kor még nyomjàk.
Àllandóan készenlétben vannak.
Teljesen változó, persze kérdés mi az autó és mi a fiatal.
Sok szülő adja lakáshoz a kezdő részletet és törlesztik a lakáshitelt. Gyakorlatilag havonta nem sokkal kerül többe, mint kifizetni a gyereknek egy albérletet.
Vagy sok ismerősöm otthon lakott és úgy tanult szakmát. Nekem csak az albérletre, megélhetésre elment egyetemista koromban évente 1+ millió forint, pedig nem is költekeztem. Mások meg otthon laktak, minden bevételük megmaradt és volt autójuk.
Vagy egy műszaki egyetemen is lehet rossz szakot tanulni. Például építészként 5 éves képzést átlagban 7-8 év alatt csinálják meg az emberek. A szakmai gyakorlaton megkapod, hogy fizetés nincs, hiszen a tudás amit kapsz...blabla. Ehhez képest nem lesz kiemelkedő fizetés hacsak nem olyan helyet talál az ember vagy nem saját vállalkozást indít. Egy jó szakmával 21-22 évesen kikerül a munkába az ember és mire a másik végez, neki már van tartaléka.
Persze a vadonatúj autó meg drága lakások már inkább gazdag szülők kategória, vagy nagyon sikeres vállalkozás.
Vannak akik már 20-on évesen saját vállalkozást indítanak mások meg 40 évesen is otthon nyomják a Call of Dutyt a gépen.
Azt nem értem, hogy ha egy szülő segíti, támogatja a gyerekét, akkor miért van mindjárt degradálva "anyucinak", "apucinak".
Egyébként nekem külföldi munkából lett saját lakásom, a férjemnek meg saját vállalkozásból lett drága, új autója. Emellett mindketten szereztünk diplomát is, most már külföldön is van saját házunk, igaz hitellel.
Nagyszülőktől 20-20 milliót ?Az azért elég ritka....
Meg hogy beleveti magát a munkába és megkeres mondjuk 10 milliót egy autóra és mindezt 18-19 éves korára?
Inkább a szülőktől meg hitelből van az autó az esetek
90% - ban....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!