Ausztriában meg lehet élni részmunkaidős állásból? (bővebben kifejtem)
Amikor a gimnázium után eljött az egyetemválasztás ideje, még nem igazán volt kiforrott tervem, ezért egy eléggé színvonaltalan büfészakon (ELTE BTK olasz-portugál) kötöttem ki, aminek úgy gondolom, nincs sok jelentősége a munkaerőpiacon. Az itthoni oktatási intézményekben való csalódottságom miatt azonban nem szeretnék más hazai egyetemre beiratkozni, inkább Ausztriát céloznám meg.
A hivatalos követelmény mindössze B2-es szintű nyelvtudás az ottani egyetemeken, viszont én ezt kevésnek érzem, tehát alapvetően az lenne a tervem, hogy kimegyek és ott még bőven fejleszteni szeretném a tudásomat, s később elkezdenék egy ottani egyetemi képzést. Emellett viszont gondolom csak félállásban lenne lehetőségem dolgozni, ráadásul mivel jelenleg nincsen versenyképes végzettségem, valószínűleg csak valamilyen egyszerű, szakirányú végzettség nélküli munka jöhetne szóba. Természetesen nincsenek irreális elvárásaim, erre az időre valószínűleg csak egy WG-lakásban lévő szobára telne, de alapvetően ki lehet jönni egy ilyen egyszerű munkából, ráadásul félállásban az osztrák fővárosban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!