Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek sem csoda, hogy a...

Szerintetek sem csoda, hogy a műszaki diplomával rendelkezők annyira kifele kacsingatnak? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Miután lediplomáztam, egy komoly(nak hitt) ipari multihoz kerültem.

Elég hamar kaptam kiküldetési lehetőséget, 1 évre Németországba.A cég finanszírozta a lakbért,rezsit kaptam arra az időre vállalati autót is.

És én rohadtul nem akartam hazajönni, nagyon sok pénzt félre tudtam tenni, mert rezsire, lakbérre nem kellett költenem.

De, nem hosszabbították meg.

Az osztály, ahol kint voltam, az egész át lett helyezve Magyarországra, emiatt kellettek emberek, akik megtanulják a működését.

A német főnökömet is kérdeztem, mi lenne, ha német szerződést kapnék és kiküldetésbe lennék Magyarországon.Mondta, sajnos nem lehet létszámstop van, meg átszervezések, meg megvan "tiltva" magyar kolléga átvétele.

Régebb óta a cégnél levő kollégák mesélték, hogy többször volt már, hogy olyan fiatal mérnökök, mint én kiküldetésre mentek és "elcsábultak", kaptak másik cégnél német munkahelyet, jó fizuval.

Én meg naiv voltam, azt hittem, hogyha vége a kiküldetésnek kapok valami jó béremelés, erre megemelték kemény 20 ezer forinttal, meg kaptam vállveregetést.

A fizum még így sem éri el a nettó 300 ezret.

Kérdeztem volt szaktársakat, ők sem keresnek többet

A magyar leányvállalat vezetőjén asszisztense egy kicsit pletykás, ő mesélte,hogy a Hans (német vezetőnk van) panaszkodik,hogy micsoda bérigények vannak, meg, hogy azért jött a cég Magyarországra,mert olcsóbb a munkaerő...stb

Na, de ha egy magyar alkalmazott ugyanazt megcsinálja, mint egy német, ugyanakkora értéket állít elő, akkor teljesen jogos,hogy több fizetést követel, mint a "magyaros" bérek.

2018. márc. 15. 17:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

" azért jött a cég Magyarországra,mert olcsóbb a munkaerő"

Ez a dolog lényege. Mi a fenéért dolgoztatna Magyarországon, ha ott is annyit kéne fizetnie, mint Németországban.

És igen, akinek nem felelnek meg a magyar bérek, azok elmennek külföldre dolgozni. Mi is így tettünk. Igaz, jóval többet keresünk, de az otthoni vidéki házunkat eladtuk 10 millióért, az itteni vidéki házunkat meg vettük 60 millióért.

2018. márc. 15. 17:52
 2/3 A jó édes ***** válasza:
Mondjuk elgondolkoznék azon, hogy ha ennyire értékes a munka, amit csinálsz, akkor mi lenne, ha nem egy n+1-edik német cégnek dolgoznál, hanem magyar vállalkozó költségek mellett alapítanál saját céget, akivel akár a németek is szívesen leszerződnek. Fizeted a magyar költségeket, kapod akár a német bért is - tiszta haszon. Ha csak 2-3 másik kollégád van, aki menne veled és hajlandó lenne a vállalkozás beindításában, az már félsiker.
2018. márc. 15. 18:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Totàlisan igazad van.

Te se azért tanultàl,hogy rogyos 300k-ért dolgozz hanem értékben sokkal többért is.

Nem csoda,hogy elmennek a képzett emberek innen.

Dubaiba például le is sz..jàk a mérnököket meg az orvosokat,céges prémium kocsit kapnak lakàst is és magas fizut.

2018. márc. 16. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!