Ti mit válaszoltatok/válaszolnátok állásinterjún erre a kérdésre?
erre nem lehet általánosan válaszolni. Ha a végzettséged, az eddigi tapasztalatod teljesen témába vág, akkor emeld ki azt. Ha egy kicsit más irányból jössz, de esetleg az ottani tapasztalat az itteni munkához valamilyen aspektusból jól jöhet, akkor említsd azt.
Összefoglalva gondolkod el, hogy kik lehetnek a többi jelentkezők, és miben lehetsz alkalmasabb náluk a konkrét állásra.
„gondold el, hogy kik lehetnek a többi jelentkezők, és miben lehetsz alkalmasabb náluk a konkrét állásra”
És ezt honnan a tökömből tudjam? :D
"„gondold el, hogy kik lehetnek a többi jelentkezők, és miben lehetsz alkalmasabb náluk a konkrét állásra”
És ezt honnan a tökömből tudjam?"
nyilván ismered az adott szakma piacát. Feltehetőleg voltak kollégáid az előző helyeden. Valószínűleg ide is hasonlók jelentkeznek. Náluk miben voltál jobb?
Ahogy az itteni válaszokból is látható, ebből a kérdésből (is) jól megállapítható a jelentkező értelmi szintje.
Egyáltalán nem a sablon dumával kell jönni, hogy csapatjátékos jól terhelhető vagyok. Annál ellenszenvesebb érv nincs, mint a "kell a munkám vegyél fel" arrogáns válasz.
Persze erre a kérdésre akkor tudsz igazán válaszolni, ha már van az adott munkakörben releváns munkatapasztalatod ami alapján tudod pozicionálni magad és tudod mi az ami átlagon felül megy.
Érdekes, állásinterjún én szoktam kérdezni.
Ja, a szakmám hiányszakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!