Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbaidő alatti felmondás?

Próbaidő alatti felmondás?

Figyelt kérdés

Tudom már millió kérdés volt itt a témában, de pont ilyen talán még nem.

Szóval szeretnék eljönni a cégemtől, úgy érzem szinte már egy nappal többet sem bírok ki. Rendesek amúgy, de borzalmasan küszködök a munkával lassan 1 hónapja, adtam magamnak türelmi időt, de ennyi, 100% h ezt én tovább nem akarom csinálni.

A lényeg h még ezt a hetet ledolgoznám, fizetés szempontjából ugyanis nem mindegy. De mivel ez most egy rövid hét, ugye csak szerdáig fogok dolgozni, ha aznap nap végèn felmondok, akkor ugye aznapig kell kifizetniük.

De mi van akkor ha megvárom a jövő hétfőt a bejelentésemmel? Akkor még a csüt.-pénteket is ki kell fizetniük? vagy próbaidő alatt csak a jelenléti ív alapjàn is vezetett, ténylegesen ledolgozott napokat fogjàk végül elszámolni?

Anyagilag nem lenne mindegy az a 2 nap sem...

Amúgy meg nyilvánvalóan úgy éreznèm legjobban magam, ha szerdai nap végén, még a hosszú hétvége előtt megkönnyebbülnèk a döntéstől, rögtön le is adhatnám a belépőkártyámat, és ők is még aznap fel is tehetnének egy újabb álláshirdetést a helyemre.

Míg hétfőn csak ezért bemenni...reggel amikor még mindenki azt hiszi h jöttél dolgozni, majd rájukzúdítod a valóságot.

És még lehet hogy ki sem fizetik azt a 2 ünnepnapot? És még lehet illene is ledolgozni még azt a hétfői napot ha már bementem?

Mikor lenne jobb felmondanom?

A másik kérdés pedig hogy pontosan kivel kell ezt írásban közölnöm? A közvetlen felettesemmel (osztályvezető)? Vagy a divízó-vezetővel? Vagy az ügyvezetővel(200 fős cégről beszélünk)? Vagy közvetlen felettes + HR?

Köszönöm!

2018. márc. 13. 05:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Álláskeresési járadék illeti meg azt, aki

a) álláskereső,

b) az álláskeresővé válását megelőző három éven belül legalább 360 nap meghatározott - jogosultsági idővel rendelkezik,

c) munkát akar vállalni, de önálló álláskeresése nem vezetett eredményre, és számára az állami foglalkoztatási szerv sem tud megfelelő munkahelyet felajánlani.

Jogosultsági idő: Az álláskeresővé válást megelőző három év alatt munkaviszonyban, közfoglalkoztatási jogviszonyban töltött, vagy egyéni, illetőleg társas vállalkozói tevékenységet folytatott, feltéve ez utóbbi esetben, hogy vállalkozói tevékenysége alatt járulékfizetési kötelezettségének eleget tett.

Ennyi a lényeg...

2018. márc. 21. 04:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!