Diákként, developertől elkérhetek egy projektért diákáron 2,4M forintot?
Ingatlan eladáshoz készítek nekik katalógusokat, látványtervekkel együtt- eddig órabérre dolgoztam de ilyen munkát másnak diákáron is a 20x-osát kérném el. Nem vagyok számlaképes, tehát csak feketén lehetne.
Kérdés az hogy még a 2,4M is diákár lenne azért a munkáért amit csinálok nekik határidőre. A mostani megegyezés értelmében szinte csak a munkaidőm van kifizetve, a kész produktumom sokkal többet ér, főleg nekik amivel vevőket találnak a telkekre+ házakra.
Mondjam meg, hogy szívesen dolgozok a továbbiakban is de úgy érzem hogy a munkám alá van értékelve, ezért egy alacsony diáki árban megegyezhetnénk.
Szerintetek mit tegyek? Úgy érzem olcsó munkaerő vagyok nekik akit szinte ingyen határidőre ugráltathatnak.
Ha olyat tudsz csinálni, amit csak nagyon kevesen képesek utánozni, akkor nem diák vagy, hanem a szakma mestere - még ha diákként is vagy foglalkoztatva. Nem az a kérdés, hogy jó lenne-e egy ilyen termék, amit össze tudsz dobni, hanem az, hogy a piacon elérhető többi alternatívához képest milyen a te munkád minősége.
A feketézést egyébként rögtön felejtsd is el egy ilyen projekt esetén - ha hasonló összegek felmerülnek, akkor ha jól sejtem egyáltalán nem egy garázscégről van szó, aki ezt megengedheti magának, s valószínűleg téged sem azért vettek fel diáknak, mert zsebbe akarnak fizetni, hanem mert azt le tudják írni adóalap csökkentő tételként. Ahogy a projekt költségeket is mindenképp szerepeltetni akarja egy ilyen cég a költségei között, ez nem folyhat csak úgy ki a könyvelésből, hogy *hopp* eltűnt, 2,4 millió forint... Más különben a módszer működhet, de ha szerződéses lennél, akkor nyilván nem lenne már rád szükségük diákmunkásként, hiszen ugyanazt a melót végzed egyik meg másik munkakörben is. Az adott terület részletes ismerete nélkül nem lehet megmondani, hogy az árajánlatod versenyképes-e: lehet egy ilyen ingatlaninformatikai rendszer értéke 200 ezer meg 200 millió forint is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!