Hogyan tároljam a pénzem?
Fizetésem általában a számlámon hagyom, és nem veszem fel minden hónapban (nem a teljeset veszem fel). Viszont elgondolkodtam, hogy mi van ha becsődöl a bank, vagy valami közbejön. (nyilván egy nagy bank becsődölésére nem túl sok esély van, de mégis)
Ti befektetitek a pénzetek? Vagy csak simán felveszitek és otthon van? Esetleg átváltjátok más valutába?
Mennyi pénzről beszélünk? Ha minden hónapban megmarad 30 ezer, amiatt ne aggódj, jó helyen van az. (esetleg lakástakarék, ha tervezel vásárlást/felújítást)
Ha havi párszáz ezer, akkor én az állampapírt javaslom, az se kamatozik sokat, de mégis valamit.
Lakáskassza és külön megtakarítási számla?
Nálunk van lakáskassza és 2 bankkártya, az én fizumhoz nem nyúlunk hozzá. A férjem kártyájához van mind a kettőnknek jogosultsága.
" Viszont elgondolkodtam, hogy mi van ha becsődöl a bank, vagy valami közbejön. (nyilván egy nagy bank becsődölésére nem túl sok esély van, de mégis) "
-A tőzsde meg összeomlik.
-A lakást feltörik.
-A cégbe ahova befektetsz, szintén csődbe megy.
-Az állam is csődbe megy, tehát állampapirt se vegyél.
-A többi állam is becsődöl, tehát átváltani sem érdemes.
Jobb ha inkább mindet elköltöd. :D
A vilagon ( majdnem:) mindenhol a bankoknak fizetni kell egy biztositasi alapba ami garantalja neked mint kliensnek a beteted egy bizonyos osszegig
Remelem ok'n fogalmaztam, de talan jobb ha megnezed az otthoni deposit insurance compliance regulations :
Föld, arany, Bitcoin.
Bár a földet államosíthatják az aranyat meg nehéz tárolni biztonságosan.
Természetesen. De az mindegyikre igaz, hogy veszíthet és nőhet is. De a korlátos dolgoknál nagyobb az esély a növekedésre.
A pénz meg csak veszíthet, ha csak áll.
1 dollárból 100 éve még eredeti bőrcipőt vettél most meg 250 forintnyi vásárlóereje van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!