A taxibérlésen kívül, mit kell még fizetnem, hogy taxizhassak?
Az első válaszoló primtív! Jól ideböfögött. Azért tette fel a kérdést az emberünk, hogy a taxisok válaszoljanak. Nem?
A 3-iknak írnám, hogy a hivatásos jogsit se felejtse ki. Meg persze a sofőr kártyát, amihez kell erkölcsi is.
Ha egyéni vállalkozó leszel, akkor kell egy szakmai vezető is, aki gondolom te magad leszel. Ehhez szükséges a taxis vállalkozói vizsga megléte. Továbbá a pénzügyi teljesítőképességnek is meg kell felelni. Ha tényleg szabályosan akarsz mindent, akkor sok szarság kell hozzá, de a példa alapján elég sokan képesek voltak mindezt megoldani.
Jelenleg egyébként a 176/2015-ös kormányrendelet szabályozza a taxizást.
>Sofőrkártya minek?
Nem én találtam ki! Egyébként az arcképes igazolványra gondoltam, amit ki is kell látható helyre tenni vezetés közben. Ez igazolja, hogy rendelkezel a megfelelő szakvizsgával.
Én tavaly megcsináltam az orvosit aztán a PÁV-ot és úgy mentem el az okmányirodába, ahol ezek alapján kiállították az új jogsimat 102-es kóddal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!