Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek jó foglalkozás...

Szerintetek jó foglalkozás lenne az óvonőség?

Figyelt kérdés
13,5 éves vagyok és szeretnék elmenni gimibe utána képzőbe de nem tom hogy jól döntök-e segitsetek!!!!!!!!!!!!!XDXD
2010. jún. 7. 13:30
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
manapság már nem nagyon vesznek fel új ovónőket...
2010. jún. 7. 13:33
 2/9 anonim válasza:
100%

ha előbb gimi, utána képző,akkor még lesz időd átgondolni

minden tiszteletem egyébként az óvónőké (én csak jófejeket fogtam ki eddig), de én ismerem magamat annyira,hogy nem bírnám cérnával :)

szóval ez ugyan úgy lelki alkat, "tehetség" és elhivatottság kérdése,mint mondjuk az én szakmám, ami csakis a számokról szól és lehet,hogy azt meg te unnád halálra.

Van még időd dönteni, szerintem ne görcsölj rá tulságosan.

Ha szeretnéd, csináld, mert amúgy sosem késő 180 fokot váltani :)

2010. jún. 7. 13:35
 3/9 anonim ***** válasza:
szerintem jelentkezz gimibe általános tagozatra, és 2. vége előtt bőven van időd eldönteni, hogy mit veszel fel fakultációba és neked való-e az óvónőség egyáltalán...
2010. jún. 7. 13:37
 4/9 anonim válasza:

Szia!

Kiskoromban én is óvó vagy tanítónéni akartam lenni. Szép munkának találom mindkét foglalkozást. én tanító-óvóképzőt végeztem. Tanítottam...megismertem a gyerkőcök világát...ami csodálatos:)

de 4 év alatt sok olyan dolgot is tapasztaltam ami miatt lemondtam erről a foglalkozásról...és többet szeretnék ennél...

Persze nem akarlak eltántorítani a döntéstől:) Bár addig még változhat a véleményed. Minden esetre a lényeg: Mindig olyan foglalkozást válassz amit szívből csinálsz. Ha a foglalkozásod a hobbid akkor kellemest kötötted a hasznossal és öröm lesz "dolgozni":)

Még átgondolhatod és ha szeretnéd miért is ne?

2010. jún. 7. 13:40
 5/9 anonim ***** válasza:
65%

Dajkaként dolgoztam,tehát tapasztalatból mondom:Az óvónőknek meglehetősen jó dolguk van ,ők csinálják a gyerekek körül a kreatívabb,szebb munkát...Nem kell félni,ha a gyerekek koszt csinálnak,rendetlenséget,netán bekakil-pisil valamelyik,akkor egyből a dajkát ugrasztják :/

Szóval,az óvónői munkától sosem lesz piszkos a kezed,nyugis munka,sokat lehet ücsörögni,néha sétálni vinni a gyerekeket.Miközben alszanak ebéd után,te nyugodtan rajzolgathatsz.Soha jobbat...

Azt mondják,a fizetésük kevés,nem tudom,ez mennyire igaz...manapság nagy divat panaszkodni,sokszor az panaszkodik legjobban,akinek a legtöbb pénze van...

A mi ovinkban mindegyik óvónő autóval járt be,szépen öltöztek,szóval annyira csak nem szegények.

2010. jún. 7. 13:49
 6/9 anonim ***** válasza:
KEdves dajka, anyukám óvónő. Alvás alatt még véletlenül sem rajzolgat, hanem csinálja a papírmunkát. Sőt, csak hogy tudd, munkaidő végén hazaér, és tovább dolgozik. Mindenféle jelentéseket, terveket, stb. kell írnia, tehát annyira azért nem egyszerű a dolog. Reggel 6 után megy el otthonról, és sokszor este 7 körül ér haza. Nem beszélve a szülői értekezletekről, nevelői értekezletek, családlátogatás, ott felejtett gyerekek stb. Úgyhogy szerintem ne irigyeld őket annyira. Kérdező, anyukám nem szerette volna, hogy óvónő legyek, de ha neked tetszik, akkor csináld.
2010. jún. 7. 14:06
 7/9 anonim ***** válasza:
55%

Nekem a legjobb barátnőm óvónő, azt mondta, nem egyszerű munka, ráadásul 120 km-re az otthonától kapott csak állást, szerencse, hogy még nincs családja, így tudta vállalni a költözést.

A bruttó bérük nem éri el a százezret, persze ez emelkedik a közalkalmazotti bértábla alapján, nygánoviban nyilván magasabb, de ott sem valami sok.

Ő még megkínlódik vele, hogy minden napra kitalálja, mit csináljon a gyerekekkel, bár gondolom, pár év múlva már lesz összeírva egy csomó játék, foglalkozás, dal, stb és akkor ezzel már nem lesz macera.

Kicsit para a váltott műszakos beosztás, minden második héten fél ötkor kel, ha nyit, akkor fél négykor.

Anyagilag nem tud előbbre jutni, mert a másik város miatt albérletben lakik és az pont elviszi az összes pénzét.

Viszont imádja a gyerekeket, azt mondja, soha senkitől annyi szeretetet nem kapott, mint tőlük. Pedig szeretnivaló lány :)

Szóval elég sok árnyoldala van, hivatásnak viszont, ha a gyerekeket szereted, gyönyörű!

2010. jún. 7. 14:45
 8/9 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm mindenkinek a véleményeket és továbbra is kitartók köszönöm!!!!XD
2010. jún. 7. 18:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Anyukám óvónő, ahhoz képest hogy diplomája van csak 120ezer nettót keres, pedig sok tapasztalata van a munkájában.Ha meggazdagodni akarsz akkor ne legyél óvónő, csak akkor legyél ha szeretnéd csinálni.
2010. jún. 14. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!