Megéri még kint dolgozni Ausztriában?
Figyelt kérdés
Idén érettségizem, közgazdasági szakközépiskolában. Gyűlölöm, de anyámék erőltetik. Azt szeretnék, ha továbbtanulok pénzügyi-számvitel vonalon, és könyvelő, vagy valami hasonló lennék. de engem ez soha nem érdekelt. Száraz, unalmas.A biológia és a kémia érdekelt, meg a nyelvek, az irodalom és a zene. Szívem szerint orvos lettem volna, vagy legalábbis kutató, ha ez nem, akkor pedig zongoramávész. Anyámék mindig is csak abban támogattak, ami nekik megfelelt. Most kitaláltam, hogy itt maradok még egy évig egy képzésen, ami ugyan nem érdekel, de talán időt nyerek vele, hogy mi legyen. Németül felsőfokon tudok, angolul középfokon. Legszívesebben kimennék Ausztriába, akár krumplit pucolni is. Bár tudom, hogy van diákhitel, és elvileg elvégezhetném azt a szakot, smit szeretnék,de nem akarom egész életemben a diákhitelt nyögni. A biológia és kémia lemaradást még behoznám ( szakközépben ezen nincs nagy hangsóly) de az orvosképzés ára horror.És az is igaz, hogy csak érdekel, de nem tudom, motivált lennék e annyira, hogy igazán ezzel foglalkozzak. Lakásszerzésben sem tudnak a szüleim segíteni ( nem is várom el), de ilyen albérletárak mellett fogalmam sincsen, hogyan tennék félre saját otthonra. Látom a két idősebb testvéremen is ( az egyikül 5 a másikuk 10 évvel idősebb nálam), hogy bár jól keresnek, de ez csak annyit jelent, hogy kifizetik az albérletüket, van mit enni, a nővérem tud pelenkát venni a gyereknek, és ha szerencséjük van, egy-egy hét Balaton is kitelik, de ennyi. Egyikőjüknek sincs nagyobb megtakarítása. Tavaly,mikor a bátyám beteg lett, elborzasztott az egészségügy is. Mindegy, nem akarom részletezni, szerintem tudjátok mire gondolok. Szerintetek melyik a jobb döntés, ennyi idősen? Kimenni, vagy maradni?2018. jan. 30. 18:52
1/5 Fritzkó Mákiel válasza:
Milyen végzettséged van most (?) És mi az amit tanulni kezdtél (?)
2/5 A kérdező kommentje:
Érettségi közgazdaságtanból. Jogi asszisztens a képzés. Utálom mindkettőt.
2018. jan. 31. 09:15
3/5 anonim válasza:
Allami orvosira nem tudnal bekerulni? Messze laksz az adott felsooktatasi sulitol, ahol lenne orvosi, hazautazast nem tudnad megoldani? En napi szinten 3 orat vonatoztam pl fosulira oda-vissza es tuleltem. Ha nem muszaj alberlet akkor ne.
4/5 anonim válasza:
Egyebkent egy evet passzivalhatsz fosulin es kiprobalhatod az osztrakiat, felsofoku nemet majdcsak eleg oda. :)
5/5 A kérdező kommentje:
igen, én is ezen gondolkodom. Legalább megteremteném magamnak az anyagiakat. Aztán utána meglátom, merre tovább.
2018. jan. 31. 17:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!