Van olyan oldal, ahol elmagyarázzák érthetően, hogyan alakul a köztisztviselői/kormánytisztviselői fizetés?
Figyelt kérdés
Például ha államigazgatási szervekhez, kormányhivatalokba jelentkezem, és korábban nem dolgoztam a közigazgatásban egyáltalán, akkor mesterfokú, egyetemi végzettséggel, illetve ilyen végzettséghez kötött munkakörben mennyi fizetésre számíthatok? És hogyan jön ez ki, hogyan számítják pontosan? Mi befolyásolhatja még a fizetést? Ha vannak nyelvvizsgáim, az mennyit ad hozzá? Az, hogy a versenyszférában dolgoztam korábban, számít valamit?2018. jan. 25. 16:17
1/1 anonim válasza:
Mindenhol más.
Kormányhivatalban nincs nyelvvizsgapótlék, 3-11 év volt a sáv amiről beszéltünk, ez 230 br, 11 év után 280 br. 15e cafeteriának nevezett kiegészítéssel, ami a bérhez adódik.
Máknál 8-10 éves sávban 210 br az alap, 22e a nyelvvizsga, nekem kettő van, duplázódik. Itt sok a juttatás, ruhapénz, jutalmak, ünnepekkor nagyobb összegű utalványok. Ahogy nőnek a szolgálatbsn töltött évek úgy emelkedik a fizetés is, sávonként.
Versenyszférából hozott tapasztalattal mennék a közszférába, megyeszékhelyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!