Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik a legjobb fizuemelés...

Melyik a legjobb fizuemelés kérés a munkáltatonak es melyik a legjobb nekem?

Figyelt kérdés

1. Ha azt kérem, jelentsen be szakmai minimalbérre a létminimum helyett

2. Adjon kafeteriaba plusz annyit, amivel eléria fizum a szakmai minimalbert

3. Emeljen fix netto összeget, ami eléri a szakmai minimálbert.

Annyit tudok, a kafeteria utan kevesebb adot kene fizetnie mintha bert emelne. Illetve ha szakmai bért adna, az évente folyamatosan emelkedik. Es csak a szakmai min.ber szamit a nyugdijamba.

Milyen érvek vannak még, hogy mi a jobb a fonoknek, ill nekem?mert ha megadná barmelyiket akkor a nekem legjobbat kene valasztanom.ill. pl majd lakashitelt szeretnék a jövöben felvenni, abba nem fog a kafeteria beleszamitani?

Vagy van 4.es tovabbi opcio?

2018. jan. 19. 07:41
 1/5 Koplárovics Béci ***** válasza:
Az 1. és 3. opció mindkettőtök számára ugyanaz (feltételezem, hogy a garantált bérminimumra gondolsz). Az sem nyugdíjba, sem adóba, semmibe nem számít bele, hogy neked hogy van megfogalmazva, csak a bruttó összeg számít. Adót és járulékot is ugyanúgy, ugyanannyit kell fizetni. Egyszerűen kötelező megadni a garantált bérminimumot bizonyos feltételek teljesülése esetén. A cafetériával ő jobban jár, ha te nettó ugyanannyit kapsz. Viszont ha azt mondod, hogy neki kerüljön ugyanannyiba, mintha garantált bérminimumra jelentene be, akkor te jársz jobban. Illetve épp ezért lehet akár egy win-win szituáicó a kettő közt (neki többe kerül, te többet kapsz, csak az állam kap kevesebbet). Igen, te itt annyiból mindenképp rosszabbul jársz, hogy ezt sem hitelbírálatnál, sem nyugdíjnál, sem táppénznél, sem más, munkabér alapú támogatásnál nem veszik figyelembe.
2018. jan. 19. 08:02
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Minimálbérrel lakáshitelt? Nem volt elég elrettentő példa az utóbbi pár év?
2018. jan. 19. 08:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Amíg szakmai minimálbérben gondolkodsz, addig halál mindegy. Az 1. és 3. opció egy és ugyanaz, cafetéria nyilván nem számít bele a hitelbe.

A szakmai minimálbér nettója amúgy 120 ezer, ennyiből hogy tervezel mégis megélni és később hitelt fizetni?

2018. jan. 19. 08:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Az 1. 3. Aabban kilonbozik, hogy a szakmai minimalber novekedik evente, de ha fixet kerek, az nem fog
2018. jan. 19. 19:11
 5/5 A kérdező kommentje:
A lakáshitel kafeteria pedig adomente teljesen, azaz nem fizet utana semmit, szoval lehet nekem az is jo lenne, van fundàm pluszba, szoval kimaradna a bankhitel.
2018. jan. 19. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!