Mennyit keres egy pénzügyes, aki több milliós tételekért felel? Bővebben lent
Van már három éves pénzügyes tapasztalatom, szülés előtt, még vidéken voltam egy kis magyar termelővállalat pénzügyese. Számláztam, könyvelési anyagot állítottam össze, utaltam, házipénztárt kezeltem. Mindezt 160-180 nettóért, persze jóval kevesebbre bejelentve. Aztán szültem két gyereket, felköltöztünk Bpre, és szeretnék visszatérni a munka világába.Találtam is egy jó lehetőséget, és be is hívtak interjúra. A bérigényem biztos megkérdezik. Kell az angol nyelv felsőfokon, illetve a német az előny ( az angolom aktív nyelvtudás, németül csak eltársalogni tudok, ha kell.)
A feladatok nagyjából ugyanazok lennének, amit már csináltam, csak nagyban. Milliós tételekért felelnék. EGy nemzetközi ügyfélkörrel ( amerikától európán át ázsiáig) rendelkező tanácsadó irodában lennék pénzügyes. Teljeskörű számlázás, házipénztár, könyvelési anyag, munkavállalók ki és beléptetése( könyvelőirodával kapcsolatot tartva természetesen), bérfizetés, átutalások, illetve itt még lenne havi szinten több riportálás és kimutatás készítés is.
Nyolc órás munka, fél óra ebédszünettel. Diploma kell( nekem pénzügy-számvitel diplomám van), és legalább 1-2 éves tapasztalat.
( Amúgy természetesen a vidéki cégnél is milliós tételekért feleltem, de azért jóval kisebb volt az összeg meg az arány, mint itt. Itt több száz ügyfél van, ott vol kb 10-15 vevő és ugyanennyi beszállító)
Ha neked kellene csinálnod mindent, amit leírtál, tehát teljeskörű számlázás, ki- és beléptetés, bérfizetés, utalások stb., akkor szerintem ez több dolgot is jelenthet, pl.:
1) a cég sokkal nagyobbnak hazudja magát, mint amilyen, mert egy nagy cégnél ennyi munkát egyetlen embernek lehetetlen elvégeznie
2) nem hazudja nagyobbnak magát, mint ami, viszont nem napi 8 órát lennél bent, hanem jóval többet a munka mennyisége miatt
3) nem fizetnének meg rendesen, mert egy össz-vissz 3 év releváns tapasztalattal rendelkező, szülésből és gyereknevelésből visszatérő (tehát min. 2 évig nem dolgozó) munkaerő valószínűleg nincs annyira toppon, mint egy ennél több éve folyamatosan munkaerő (egyáltalán nem bántásnak szánom)
4) mindenben igazat mondanak, de megállás nélkül rohanni és kapkodni fogsz, mint egy vízbefúló, ami előbb vagy utóbb vissza fog ütni a munka minőségére
Tehát szerintem valahol biztosan sántít ez a dolog a leírtak alapján. Én is nemzetközi multinál dolgozok, de az említett számlázás+pénztár+kibeléptetés+bérfizetés+utalás elvégzését kb. 8 ember végzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!