Budapestről menni vidékre dolgozni?
Sajátos, mert fővárosi vagyok és a végzettségeimnek/folyamatban levő tanulmányaimnak megfelelő munka pont vidéken van... Rengeteg állás, köztük a még szakmai tapasztalattal nem rendelkezdők által is pályázhatóak Székesfehérváron, Oroszlányban, Baján, stb vannak meghirdetve.
Úgysem szeretek Budapesten lakni, és úgyis szívesen kilépnék a komfortzónámból.
Ha a lakásomat Budapesten kiadnám és vidéken bérelnék, akár csak egy szobát, talán pénzügyileg is jól jönnék ki...
Ha az állás megvan, talán munkásszállón is ki lehet bekkelni egy-két hónapot.
Szerintetek pályázzam meg a vidéki állásokat?
Jelenleg szakmán kívül dolgozom, irodai és irodai lenne a pályázandó is.
Székesfehérvárt javasolnám, 2 okból is:
1.- mert relatívan közel van - kezdeti (próbaidős )szakaszban akár még napi ingázással is megoldható.
2.- ha mégis kiadnád a lakásodat, akkor azért néha nem árt ránézni, s könnyen előfordulhat, hogy valami miatt a bérlőnek is szüksége lehet rád - így hamar elő tudnál kerülni.
Jelenleg ott láttam állást.
Még szombatonként tanulok, ezért is lenne jó, és közel lakom egy olyan vasútállomáshoz, ahonnan mennek arrafelé vonatok - már ha nincs vágányzár, de a Déli sincs vészesen messze.
Autó is van - bár nem mindig én használom -, ha dugó van, nem szívesen.
Például Esztergomban, Dorogon is láttam már álláshirdetést ezekkel a végzettségekkel. Nem szakma, nem is diplomás szimplán, hanem vegyes, nem akarom kiírni ide. :)
Amúgy egy napot se dolgoztam benne, de jogilag (életkor és ledolgozott napok száma) már nem vagyok pályakezdő, ha minden igaz.
Élhetetlen egy város Budapest.
Bár aki szeret lakásban élni, bírja a kevés zöldet, bírja a tömeget és elviseli a zajt, annak jó. Ebből kb egyik se igaz rám.
Van tippem, mit tanuljon, aki vidéki állást akar. :P ....
Megéri! Én vidéki vagyok és sokkal de sokkal nyugodtabb az élet mint a fővárosban nincs tele kéregetőkkel... stb.
Én pl. Szeretek feljárni budapestre mivel egy vidékinek tetszhett budapest. Szerintem vágj bele sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!