Mennyire reális hogy meg tudom keresni a tandíjat tanulás mellett?
Szia, ismerem a helyzetet, kezdetben a szüleim nekem sem akarták elfogadni, de utánajártunk a dolgoknak.
A metu biztosít részletfizetést is, mindemellett kamatmentes a diákhitel 2. Fontos még, hogy a diákhitel 2-nél csak akkor vonják le a törlesztőt ha van állásod. Ergó ha egyetem után 1 évig nem dolgozol, akkor nem kell törleszteni.
A diákhitel törlesztője a minimálbér 1/10 részének a 40%-a elvileg, tehát nagyon alacsony.
Minimálbér 150.000 (most csak mondtam valamit), annak 10%-a az 15.000 Ft, annak durván a fele az havi 6-7k. (és csak akkor ha van állásod).
Jobb úgy tanulni hogy nem azt csinálod amit szereted, vagy bevállalod ezt és boldog leszel egy életen át?
Másik dolog, hogy a metunak van diákuniója, ami annyit jelent, hogy az egyetemen belül tudsz dolgozni, és vagy neked adják a pénzt, vagy levonják a tandíjból!
Menjetek el nyílt napra Január végén és Február elején és nézzetek szét!
Szia,en a metun tanulok,de mellette 4orat dolgozok, ha a lakhatast biztositjak akkor napi 4ezerert dolgozol az 20 ezerft/het 80 ezer ft egy honapra, 400 ezer ft 5 honap,meg is van a tandijra a penz hitel nelkul.
Ha erdekel tudok 4oras munkakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!