Ha közalkalmazott leszek egy kórházban (műtőssegéd) akkor számít az érettségi? Figyelembe kell venniük vagy a munkakör betöltéséhez szükséges szakképesítés szerint fizetnek maximum?
Papíron talán, de amúgy meg a minimálbért fogod kapni. Pont ez a rosz benne, mindegy hány éved van, a minimálbért nem éri el, így pótolják arra.
Amúgy ha van érettségid akkor elmehetnél mentőápolónak is, vagy valamilyen asszisztensi okjt lerakhatnál. Sokkal nagyobb a presztízs ill. a mentők jól keresnek.
Műtőssegéd végzettséged megvan amúgy? Fél éves képzés.
Csak akkor feszegetem meg, ha pontosan tudom a vonatkozó jogszabályokat.
Hol tudom ezt ellenőrizni hogy gyakorlatilag a kórháznak milyen lehetőségei vannak? Ha teheti adhat e csak annyi bért amennyi a pozició elvégzéséhez szükséges szakképesítés bértábla szerinti besorolása eredményez? A műtőssegéd szakképesítés az "B" kategória. Nekem az nincsen mivel én képesítés nélküli vagyok, csak egy érettségim van. Hol tudok ennek utána nézni?
Ha van képesítésed akkor elvileg C-s lennél, nem B-s.
A másik meg hogy várható volt, az érettségi nem vévzettség hanem inkább fokozat. Csak akkor kapod meg az utánna járó pluszt ha alapból érettségi a követelmény. A műtőssegéd még képzéssel se kell az érettségi.
Persze lehet elfogadják mert változott, ezt kérdezd meg!
De ha kibírod 5 hónapon keresztül, akkor egy munkahelyi igazolással a fél éveddel elindulhatsz a műtőssegéd-gipszmesteri sulin ami 6-8 hónapos képzés.
Ha sikerül akkor más fokozatba kerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!