Uzemi baleset 100%os tappenz. Utolagos kifizetés?
Gyermekem érettségi után továbbtanul, családi pótlék miatt aug. végén bementem iskolalátogatásit kérni, KORMÁNYHIVATALBAN mondták, hogy felesleges, mert az iskolának hivatalból úgyis meg kell küldeni a tanulók névsorát. Szeptember első napjaiban kórházba kerültem (amúgy a szept-i családi pótlékot aug végén utalták), majd lábadoztam, egyszer csak "feltűnt", hogy sosem elég a pénzem :D (amúgy is keveset kaptam a táppénz miatt. Akkor esett le a tantusz, hogy okt, nov-ben nem kaptam családit (most már dec-ben sem), január elejére közel 4 havival fognak lógni, azaz kb. 50 ezer ft-al.
Ez van. Állam bácsi mindent megtehet - kamatot meg nyilván nem kapok rá :D
Igen, igazad van!
De sajnos én pedig látom a másik oldalát a dolognak. Nagyon sok a beérkező igény, az állam sem könnyíti a helyzetünket (januártól beakarják vezetni, hogy minden táppénzes papírra határozatot hozzunk és persze át kell vetetni a munkavállalóval, ha egy napos a táppénz akkor is, és ha havonta 10 egy naposa volt, akkor havi 10 határozat).
Kevesen is vagyunk, a TB ügyintéző nem egy népszerű szakma mostanában. A szabadságot pedig ki kell adni.
Az én kolléganőim, pedig nem fognak a munkámhoz nyúlni, esetleg akkor ha én magam táppénzre megyek.
"januártól beakarják vezetni, hogy minden táppénzes papírra határozatot hozzunk és persze át kell vetetni a munkavállalóval, "
Ez komoly? Már a leadáskor is alá kell írnom , hogy átvették/átadtam - mégis milyen határozatot kell hozni egy táppénzes papírra? És ha valaki hosszabb távon kórházban van, akkor addig nem kap táppénzt, amíg ki nem kecmereg a kórházból?
Köszi, hogy lepontoztatok.
De attól még igazam van. Nem kereset szakma a TB-s, mehet a büntetés a kifizetőhelyeknek, attól még nem lesz ember aki leszámfejti, megírja a határozatot. Az állami szféráról nem is beszélve, a kormányhivatalokot úgy sem fogják büntetni.
Eddig a táppénzt a Ket. szabályozta , 2018-tól az Ákr. tv-be kerül.
Ez a határozat hozás még nincs eldöntve a változásról így fogalmaznak: "ha táppénz, baleseti táppénz esetén is határozatot kellene hozni".
21 napos határidő, 25 napra nő, és kikerül a törvényből a jogerőre emelkedés fogalma is.
Lesz változás januártól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!