Ti hogy álltok hozzá a munkátokhoz? - Lelkiismeretesen mindent beleadtok, vagy csak valahogy összecsapjátok, csináltok valamit, hogy teljen el az idő?
Vállalkozó vagyok, ingatlanokat takarítok - volt egy jó munkaerőm, aki betegség miatt kihullott...
Az elmúlt 2 hónapban 7 segédmunkást rúgtam ki, mert totál alkalmatlanok voltak - nem arról van szó, hogy nem értettek hozzá, hanem a hozzáállásuk volt katasztrofális...
Pl.
-Az elsőnek mondtam, hogy szedje le a rézkilincseket, polírozza le, mert azt építjük be az új ablakba (még ki is vettem a szerszámos ládából a csavarhúzót)- mire visszajöttem, feszítővassal és kalapáccsal szétvert mindent (vagy elhajlott vagy sérült minden), amikor számon kértem "Mindjárt kikalapálom, lepolírozom, jó lesz."
-Volt még pár hasonló... és ma (miután 3 zsák szemetet összeszedtem) az utolsóra annyit bíztam, hogy szedje össze a többit... A nejlon zsákba bedobálta a törött ablaküveget, téglát... a másikba meg pár ruhát... szóval vagy kiszakadt a zsák, vagy nem volt benne semmi.
Azt azért tudni kell, hogy ezek józan emberek voltak (alkoholistát nem alkalmazok), és az órabérük 500-2000 Ft között volt, ami azért napi 8 órában... és épp ez a fura, hogy még tök alapvető dolgokat (amihez maximum minimálisan kell gondolkozni) sem lehetett rájuk bízni.
Tényleg ilyen az emberek hozzáállása a munkához, vagy ennyire szerencsétlenül választottam ki ezt a 7 embert?
Embertípusa válogatja... Te egy vállalkozó személyiség vagy, persze hogy proaktív vagy és alapos. Más... nem feltétlen, ezért tart ott ahol.
10 év multi után már én se adok bele mindent.
9 évem úgy telt hogy szétdolgoztam az agyam. Szerettem és nagyon erős kötelességtudat munkált bennem. És amit láttam, hogy sose az kerül előre, aki rengeteget melózik, hanem aki jól helyezkedik és jól adja elő magát.
Jelenlegi helyemen viszonylag magas poziban azt látom, hogy 10-ből 2 ember dolgozik igazán, és ez úgy felhúzott hogy eldöntöttem, én se töröm magam.
Viszont így meg nem vagyok boldog, hisz magamért is szeretek dolgozni. :(
500 ftos bérért én is pont telibeszrnám.
Amugy mikor emberekkel dolgoztam lelkiismeretesen csináltam mindent, miota itthonrol melozok, beleadom a 100-at, de sokszor éjjel állok neki mert nappal pl mászkálok a levegön főleg nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!