Ez a fizetés elfogadható így Budapesten?
Most végzek egy vidéki egyetemen, de januártól felköltözöm Budapestre. Elkezdtem már állásokat pályázni persze, és meglepetésemre rögtön az első helyről felajánlották az állást, ahol interjún voltam. Nagyon szimpi volt a hely, a munka és a vezetőség is, csak a fizetést keveslem, főleg hogy egyedül kellene eltartanom magam Pesten.
A tények: 25 éves pályakezdő vagyok gazdasági mesterdiplomával (fél év gyakorlati tapasztalattal, előtte más területen diákmunkáztam), angolul felsőfokon, németül középfokon beszélek.
Nettó 165 ezer ft-ot és havi 20 ezer cafeteriat ajánlottak fel, azt ígérik évente lesz emelés. Egyik ismerősöm ott dolgozik (nem miatta jelentkeztem ide, csak az interjú után láttam, hogy ott ül az irodában :D), azt mondta tényleg van emelés, havi nettó 10 ezer évente (ő 3 éve van itt, szeret itt dolgozni).
Ti ezt elfogadnátok így? Tudom hogy sok multinál kereshetnék kezdőként is 200 körül, de a szívem egyelőre azt mondja, fogadjam el ezt, mert nagyon tetszene a munka és a fizun kívül szimpi minden...
Szerintetek?
Köszi!
Ez diplomásként elfogadható fizetés? Na ne szivassatok...
Most kezdek mérnökként, 265 nettó + juttatások kezdővel, és még ezt is keveslem. 165 nettóból a büdös életbe nem lesz saját otthona soha. Pont ezért kezdek most nekiállni programozni tanulni, mert 5 év múlva 500 nettó a minimum, amit meg szeretnék keresni.
Budapesten 160 az arra jó hogy kb pont ne haljon éhen. Félretenni sem tud, semmit. A szakmunkás minimálbér kéne 200 nettó legyen, akkor lenne normális az ország gazdasági viszonya...
Az, hogy most keres ennyit, nem jelenti azt, hogy nem fog emelkedni a fizetése vagy nem találhat idővel sokkal jobban fizető munkahelyet kellő tapasztalattal.
Én elfogadnám és közben ha már helyben vagyok, mint pesti lakos (nem kell feljárogatni interjúkra és tudok szerezni ismeretséget, szakmai kapcsolatokat), akkor keresgélnék mellette jobbat, illetve folyamatosan képezném magam.
Szerintem fogadd el, de csak azért, hogy ne munka nélkül indulj Pestre. Hátha addig még jön jobb ajánlat, állásinterjú, több fizetéssel és min. kettőből jobban tudsz válogatni, mint egyből.
Azt írtad, havi nettó 10 ezer az emelés, akkor minden hónapban más a fizetés? Mert ezt írtad. Jövő januárban 170, februárban 180, márciusban 190, stb.? Még ilyet nem hallottam...
165 nettó == 250 bruttó.
Megtermeled a cégnek az évi 3.000.000 Ft-ot? Ne pénzért dolgozz, hanem hivatásból és azért, hogy az innovációt elősegítsd. Aki csak pénzért dolgozik, az hitvány ember.
420 nettó, programozó, 25F
15#: nagyon sok hitvány ember él az országban, úgy gondolom a hsz-od alapján.
Ami eszembe jutott, már a felmondásomat töltöm a cégnél, a főnökünk a csapatot kissé kiosztotta. Nekem hozzátette, hogy engem úgysem érdekel, hiszen nem maradok sokáig. Kissé rosszul esett, mert én nem azt veszem észre magamon, hogy nem érdekelne a meló, csak mert úgyis megyek tovább. Ezt szóvá tettem egy kollégámnak, ő csodálkozott, hogy rosszul esett. Miért, érdekel? - kérdezte. Mondtam: igen, nem azért vok itt, ezért jöttem ide. Nem hiszem el - válaszolta. Itt abba hagytam a témát.
Szóval, engem a meló is érdekel, de a pénz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!