Hol dolgozol, milyen munkakörben, milyen végzettséggel, és mennyit keresel havonta?
A kérdést egyébként ez ihlette:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Itt névtelenül lehet válaszolni, remélem, őszintén fogtok, szeretném, hogy hamarosan Magyarországon is jobban átlátható legyen, hogy ki, miért, mennyit kap, ha pedig igaz az osztrák törvény, hát, nagyon jó lenne, ha ilyesmi Magyarországon is bevezetésre kerülne (az álláshirdetésen kötelező feltüntetni a fizetést).
Egyébként én:
Szeptembertől Óbudai Egyetem mérnökinformatikus szakon fogok tanulni, most passzív féléven vagyok, mert a BME nem jött be, aztán utánaolvastam, és úgy érzem, tényleg jó döntés volt az újrafelvételi.
Jelenleg diákmunkát csinálok IKEA-ban, bruttó 952-es órabérrel (hétvégén 1428 az órabér), ebből 15%-ot adózom. (Voltam már Mekiben is meg más gyorsétteremben, na, azt a munkát nem kívánom senkinek. Ha valakit érdekel részletesebben a kettő összehasonlítása, linkeljen be priviben egy ehhez releváns kérdést, és ott szívesen válaszolok részletesen.)
Más zsebében nem turkálunk: pont ez volt a kérdés lényege, hogy ezt a mentalitást szeretném "kiüldözni" ebből az országból, más helyeken erről az emberek nyugodtan beszélnek, nem kezelik tabutémaként. Ráadásul igen, ez az internet, szóval ha már az ismerőseid körében titkolod/tabuként kezeled ezt (szerintem már ez sem helyes), legalább itt le lehet bármiféle félelem nélkül írni bármit.
Még csak most diplomázom TáTKon, de IT-ban dolgozom érettségivel, ami kb a kutyát nem érdekelte, 2 év Call Center tapasztalattal, 300k + készenlét + túlóra + 10% bonusz + évi kb 450e kafetéria = kb 400e felhasználható pénz.
Bp, nemzetközi cég, nem multi környezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!