Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szociális gondozó és ápoló...

Szociális gondozó és ápoló kérdés?

Figyelt kérdés
Az injekciós tű használata is bele tartozik ebbe a munkába?Már attól rosszul vagyok,ha csak ránézek az injekciós tűre,de érdekel ez a munka,van a közelben egy idősek otthona és oda szeretnék menni,de nagyon félek az inekciós tű használatától.Elsősegély nyújtást kell tanulni/alkalmazni?Ettől is félek,hogy elrontanám.Illetve olvastam olyasmit a feladatainál,hogy gyógytorna szervezése,mozgásgyakorlatok,szóval lényegében gyógytornát kéne tartanom?Ha igen,akkor egyszere egy embernek vagy többnek?

2017. dec. 1. 21:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Amiket felsoroltál, azokat szakképzettség nélkül nem lehet ellátni - mégis milyen iskolába jársz?

Minimum egészségügyi végzettség vagy szociális gondozó és ápoló OKJ szükséges hozzá.

2017. dec. 1. 22:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Azt ugye tudod, hogy ez nem annyiból, amit filmekben látsz?

Hogy az ápoló kedélyesen elcseveg az időssel és az idős csodálattal lesi az ápoló minden szavát? Van egy csomó olyan dolog, amit a film nem mutat meg, mert nem túl szalonképes látvány. pl. ágytálazás, idősek fürdetése...stb.

2017. dec. 2. 09:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Miért mész olyan pályára amitől már akkor rettegsz amikor még bele sem kezdtél ?!

Bele tartozik minden amiről írsz, ugyanis abba az ágban, azon a területen, szociális otthonok, te ezzel a végzettséggel szakképzett vagy. Gyógytornával viszont nem hinném, hogy kellene foglalkoznod, arra ott van a gyógytornász.

2017. dec. 2. 10:36
 4/4 anonim ***** válasza:

"Miért mész olyan pályára amitől már akkor rettegsz amikor még bele sem kezdtél ?! "

Bár teljesen igazad van, de azért az ember sok csodára képes :-) Elvégeztem egy Vöröskeresztes idősgondozó tanfolyamot, s amikor ahhoz a részhez értünk, hogy hogyan kell mosdatni őket, akkor mondtam az oktatónak: hát, én nem tudom elképzelni, hogy valaha is vadidegen embereket fürdessek :D Mondta az oktató: dehogynem, majd meglátom :-)

És igaza lett! Nem csak hogy mosdattam vadidegen nénit, de volt olyan, hogy a kakából kellett kivakarni - és azt is megtettem. (igaz, nem főfoglalkozásként űztem, csak mellékesen.)

Az ember egy jó cél érdekében sok mindenre képes (ha legyőzi a félelmét, viszolygását) - még arra is, amiről eleinte nem is gondolná :-)

2017. dec. 3. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!