Az normális ha a főnököm a személyiségem miatt nem akar már alkalmazni?
3 hónap múlva jár le a határozott idejű szerződésem egy multinál. Gyakornokként vagyok itt. Elég sok a munka amit a manager-eim szerint jól végzek és ők terveznének velem. ACsapat főnökével nem gyakran beszélünk csak ritkán. Azonban nekem kijelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződésem. Először azt hittem a munkám miatt mert habár jól csinálom vannak hibáim mint mindenkinek, főleg gyakornokként. Aztán megint beszéltem vele és kiderült, hogy a viselkedésemmel van baja. Azt mondja túl introvertált vagyok. Pedig egyszerűen ez a személyiségem, mind emellett jóban vagyok mindenkivel csak kicsit visszahúzódó vagyok. És van más is aki ilyen de valamiért ő nem így járt. Nem értem én ezt. Azt mondja nem a munkámhoz van köze, megmondaná mert nagy szája van.
Tényleg ezért vége lehet valaki munkájának mert visszahúzódó? Mit számít ez ha jól végzi a munkáját?
Egyébként nem vagyok antiszociális csak nehezen nyílok meg, 3 hónapja vagyok csak a cégnél.
Persze.
Megvalogathatja kivel akar együtt dolgozni, sőt, meg is kell neki, hogy minél produktivabban tudjon működni a csapat.
Ha valaki kilóg, sosem lesz a csapat teljes értékű tagja. Ha feltételezik, hogy mindenki 80-100-osan végzi a dolgát hosszútávon nyilván a csapat játékosoknak közösen nagyobb előnyük van, mintha lenne 1-2 ember aki csak leül es megcsinálják, amit mondanak.
Lehet jól végzed a dolgod, ennek akkor lenne böjtje ha valami probléma van es mondjuk szegyenlossegbol csak akkor gurulsz oda egy kollégához jelezni/kérdezni, amikor mar késő.
Vagy heti szinten 1 órát azzal toltesz, hogy magadtól megoldj egy feladatot, amit mas segítségével 2 perc lenne, csak mert épp nincs kedved másokkal beszélni.
Nyilván az sem jo amikor a HR-es extrovertalt csajokat ossze engedik egy boxba csacsogni mert azok meg pont ezért nem fognak dolgozni.
Ismét az örökösen visszatérő arany közép út a nyerő, ezek szerint te nem állsz ehhez elég közel a felettesed szerint, ez van.
Mielőtt jelentkeztél, megnézhetted volna, hogy kint van e a matrica : Fogyatékos barát munkahely.
Nézd meg kint van e ? ha igen, mondd neki, hogy ő(k) meg egy hazug, kétszínű, megjátszi majom emberek. Ha megerőlteted magad te is tudsz ilyen sz/\r alak lenni.
Ez a történet annyira MAGYAR. igen, ebben az országban ez teljesen általános.
hasonló vagyok, mint te, és volt olyan állásinterjún, ahol azért nem vettek fel, mert túlságosan zárkózottnak tűntem. teszem hozzá, irodai munka lett egy szem munkatársnővel egy helyiségben, szóval nem igazán követelte meg a munka, h szószátyár legyek.
alkalmi munkám is volt, ahol szintén hátrány volt, h keveset beszélek.
amennyire én tudom, külföldön ebből nem igazán csinálnak ügyet: ha zárkózottabb vagy, elfogadják.
a gyakornoki szerződés lejárta után az csak egy lehetőség, hogy állást ajánlanak. Vannak cégek, ahol a gyakornoki program az ember keresés része, és alapvetően mindenkit, aki beválik, meg akarnak tartani, van, ahol meg ez csak egy halovány opció, és ha a gyakornokság végén éppen kell ember, akkor az egy pici előny, hogy téged már ismernek.
Szóval azt, hogy a gyakornoki idő után nem ajánlanak fix állást, természetesen megtehetik, mindennemű indoklás nélkül is (amúgy jellemzően a volt gyakornokokat is először próbaidőre veszik fel, még a próbaidő alatt is indoklás nélkül felmondhatnak).
Ami a személyiség kérdését illeti: sok vezető olyanokkal szeret együtt dolgozni, aki hozzá személyiségében is közl áll. Ezt a management szakirodalom tipikus vezetői hibaként említi. De ez rajtad sajnos nem segít. De ha ez egy nagy cég, akkor próbálj meg puhatolózni, hogy a cégen belül máshova mehetnél-e. Ha a mostani vezetőd korrektül azt fogja mondani a potenciális újnak, hogy a munkáddal nem volt gondja, de más személyiségű munkatársat szeretne, akkor a másik terület vezetője jó eséllyel elfogad.
Ilyen helyen én azt mondom, örülj, hogy nem tartanak rád igényt. :) Hozzád hasonló vagyok, engem az első munkahelyemről azért küldtek el még a próbaidő alatt, mert "nem nyíltam meg eléggé, úgy látják nem sikerült beilleszkednem a csapatba", pedig direkt olyan szakmát választottam, ahol nem követelmény, hogy egész nap emberekkel kelljen foglalkozni, kiselőadásokat tartani, stb.
A mostani munkahelyemen viszont épp azt értékelik a feletteseim, hogy ugyan a két közvetlen munkatársammal jól együttműködve, de önállóan meg tudom oldani a kapott feladatokat, mert nem pletykálom, nevetgélem el az időt, ahogy azt sokan mások teszik, mindezzel lassítva a munkafolyamatokat. Itt egy másik területről azért rúgtak ki egy kollégát a nyáron, mert túlságosan extrovertált volt, sokat pletykált másokkal a folyosón, túl nagy volt a szája, mindent megjegyzett. Egyszer lementek velük kávézni és 10 perc múlva nekem is beszólt, hogy milyen csendes vagyok, beszélhetnék többet is. Pedig idegeneknek én sem szívesen nyílok meg pár perc után.
Szerintem ne keseregj ezen, találsz majd olyan helyet, ahol épp olyan emberre van szükség, mint te és megbecsülik majd a személyiségedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!