Ha munkavállaló fizetését meghaladó kárt okoz le akarják tőle vonni de ő meg felmond akkor mi lesz?
Mi van ebben a szituban?
Munkavállaló kárt okoz melynek mértéke a nettó fizetése kb 4x-ese.
Tehát ha a fizetését az utolsó fllérig el is vesszük tőle akkor is 4 hónapig tartana.
De mi van ha a munkavállaló meg azt mondj oké akkor felmondok-miből vonják akkor le?
Ha már fizetést se kap?
Hát na igen de ez a lényeg... hogy PERES úton. Vagyis nem úgy megy erz hogy a főnök a hsaára üt és levon elvesz.
Vigye szépen bíróságra és ez nem munkaügyi per hanem Ptk-s ügy vigye szépen végig és ha a bíróság úgy dönt ahogy akkor fizeni kell.
De ez hónapok akér évek.
És nem úgy megy hogy na akkor elveszünk.
ÉN IS VOLTAM így munkahelyen hogy fizessek ennyit meg annyit mert károkozás. Mondtam egy fillért se fizetek irány a bíróság ha akarnak látni.
Kirúgtak ugyan de egy fillért se kellett fizetnem nem vitték bíróságra. Vajon miért is nem.. állítólag nyert ügyük lett volna...
Ez az!!!
Na de itt a valós szitu. Alkalmazott megfenyegetve hogy 4 hónapig nem kap pénzt. Alkalmazott meg erre azt mondja akkor felállok itt és most és távozok.
És akkor nincs fizu nincs miből levonni.
Egyelőre patthelyzet, mert cég fenyeget melós visszafenyeget, ha a cég beváltja és levon melós azonnal feláll.
Egyik fél se mer lépni.
"nem mondhat fel azonnal."
Nem, de 30 nappal felmondhat.. és az még mindig csak 1 havi fizetés amit ha nem adnak oda, mehet is a munkaügyi feljelentés...
" válaszoló ugyanaz a személy lenne, a kamu munkaügyes troll."
Tudjuk itt mindenki a munkaügyes troll. Te is én is mindenki. Tudjuk hallottuk lapozzunk.
Meg aztán te a munkáltató mi a jófrancot csinálsz ha egységsugarú józsimelós bepipul és feláll hazamegy és többet be se jön?
Na mit tehetsz te mint munkáltató? Semmit kb.
Mehetzs bíróságra de az idő pénz macera. Nem mész. Annyit az ilyen józsimelós azért nem ér...
meg aztán ha mész is az még nem biztos hogy azt te nyered meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!