Diszkalkuliásként milyen munka várhat rám?
Szerintem dolgozni sem akarsz igazán.
Azt várod, hogy valaki azt írja, hogy sehol az ég világon, matek tudás nélkül csak úgy lézengj a világban vagy, hogy valaki beajánlja itt a matek tudás és tanulni akarás nélküli személyednek a tuti állást amivel keresel 300-400 ezret havonta?
Ott voltak a frankó tippek hasonló képességű emberektől. Cukrász, ennyi erővel akkor szakács is, ingatlanos, árutöltögető, edző (az még csak meg hogy leszámolj 30 felülést)
Ezek nem közmunkák, nem levélsepregetés meg szemétszedés.
Miféle csoda állásra vágysz az érettségiddel?
A diszkalkulia nem betegség, hanem mentség szerintem. Ezt onnan veszem, hogy én is diszkalkuliás vagyok, de mivel ahhoz a munkához amit szeretnék végezni kell a matek így nem úgy álltam hozzá, hogy "úgy sem megy, hagyjuk a fenébe", hanem mindig logikusan próbáltam megérteni az anyagot és nagyon sok feladatot oldottam meg. Így jobb matekot írtam mint az osztálytársaim fele, pedig én voltam egyedül diszes.
Egyébként válaszolva is: pl. felnőtt filmipar. Gondolkodni biztosan nem kell, matekozni meg főleg nem. Vagy akármi más munka. Ha összeszeded az összes munkalehetőséget (de tényleg az összeset) akkor azt fogod látni, hogy a 80%-ához általános iskolásnál nem kell komolyabb matektudás. Elég lenne belenézni egy-két újságba, vagy körbenézni a neten. Vagy csináld azt mint én tavaly nyári munkán: kopogj be ahhoz a céghez/emberhez akinél tudod hogy olyan munkakörben is dolgoznak ami érdekel és kérdezd meg hogy nem-e vennének fel.
utolsónak: "kérdezd meg, hogy felvennének-e?"
Kedves Kérdező, katt a professionra, ott katt az álláskeresésre, ott katt a városra, katt arra, hogy érettségid van és kezdheted az olvasást. Mármint, ott van elég állás, abból el tudod dönteni, hogy kell-e a matek vagy sem? Könyvesboltba eladó? Legfeljebb nem leszel pénztáros. Ha van nálatok pláza, sok-sok üzlet, ki szokták írni, hogy van-e felvétel. De ne azzal kezd, hogy diszes vagy. Ha pl. könyvesboltba mennél eladónak, akkor kit érdekel, hogy nehezen megy a számolás, a gyökvonás? 1 könyv, 2 könyv, ezek biztos, hogy mennek, ne add fel! De csak Te tudod, hogy milyen munkát tudsz elvégezni, helyetted nem tudjuk kikeresni.
"20 éves és lány de SENKINEK nem jutott észébe beírni pl azt hogy fodrász vagy ..szakács...meg mellé egy idegennyelv "
Hát legfőképp T.Kérdezőnek nem volt annyi esze, hogy erre magától rájöjjön! Kb.: 4-5 évvel ezelőtt! Mert az a legnagyobb gáz, hogy 20 éves és a világról sincs sok lövése, ha nem tudja, hogy mit lehetne számok nélkül dolgozni és egyáltalán Ő mit szeretne.
Jó ajánlat volt a felnőttfilm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!