Szerintetek mennyit kellene keresnie nettóban valakinek ahhoz Budapesten, hogy ne érje meg kiköltöznie külföldre?
Figyelt kérdés
2017. nov. 8. 20:18
1/7 anonim válasza:
Én 400ezret keresek, a feleségem 230ezret. Stabil, jó munkahelyünk van évek óta (5+). Nekünk nem éri meg...
Ha egyedül lennék, akkor elgondolkodnék rajta, de, még akkor is vacillálnék.
2/7 anonim válasza:
Én még 100 ezres fizetéssel sem éreztem úgy, hogy megvetett bevándorlóként kellene élnem külföldön, prolimunkát végezve, rabszolgaként.
3/7 anonim válasza:
Nekem közel 600e a nettóm és nem gondolkodom a külföldre költözésben.
Legalábbis a pénz miatt nem.
4/7 anonim válasza:
Nettó 400-500 ahol elkezd megfordulni és egyre kevésbé éri meg csak pénz miatt menni.
5/7 anonim válasza:
5K felett vagyok, még a svájci ajánlatra is nemet mondtam mert arányaiban nem lenne több mint amit itthon kapok/el tudok érni rövidtávon.
6/7 anonim válasza:
Szerintem nettó 400 fölött már nem éri meg számszerűleg sem, de már 300 esetén is elgondolkodnék, mert lehet, hogy valamivel többet keresnék arányaiban kint, de sok más dolog viszont ide húzna inkább, amit kevésbé lehet pénzben kifejezni (család, barátok, ismerős közeg, stb.).
7/7 anonim válasza:
Érdekes kérdés, mert alapvetően minél többet keresel itthon, annál többet keresnél külföldön. Itthon keresek 350-et, ami kb 1100 Euró. Németországban hasonló szakmai tudással úgy indul a dolog hogy 3000+ Euró, lakhatási támogatás, projekt idejére lakás biztosítás, céges autó. És ott nincs borítékozás...
Engem az tart vissza hogy mind nyelvtudásilag, mind szakmailag kell még fejlődjek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!