Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldön élők. Jobban éltek...

Külföldön élők. Jobban éltek kint, mint Magyarországon?

Figyelt kérdés

Hallottam már néhány embertől,hogy hiába keresel kint 4x többet,mert a megélhetés is sokkal drágább,szóval ott vagy,ahol a part szakad. Viszont nem menne annyira sok magyar külföldre melózni,ha mindez igaz lenne (szerintem).Itt most nem olyan emberekről beszélek,akik kimennek epret szedni Spanyolországba,vagy mosogatni Londonba,hanem olyanok akiknek van egy jó szakmája. Vajon csak a pénz miatt költöznek külföldre a magyarok?

Jobb életszínvonalt tudtok biztosítani magatoknak? Jobban megbecsülik a munkádat?

2017. nov. 2. 18:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Passauba a Kométa téli szalámi 30%-al olcsóbb, mint itthon. Budapesti előételhez ott vettük meg.Lidl,Netto, Hoffer kinalata egy fokkal jobb és olcsóbb , mint itthon csak a fizetés nem mindegy mellé hogy mennyiből adsz egy ippon csokiért 1 euro/itthon meg 550 Ftot.. 😀
2017. nov. 5. 08:37
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Pedig nem drágább az élelmiszer. Itt 2 euróért veszek 5 darab avokádót, 1 euró a bio tej, az alprós vaníliás szójatej is 1,7. A bio vaj 1,2 a zöldségek, gyümölcsök, tészták, gabonák, lisztek, stb. mind olcsóbbak. A hal, hús is jóval olcsóbb a boltban, a hentesnél drágább csak (otthon hol kapsz 2 euró = 600 ft-ért lazacot, garnélát??)

Ami drágább azok a készételek ill. a speckó pékáruk.

2017. nov. 5. 22:48
 13/13 anonim ***** válasza:
94%

Leírom neked a magyarországi szintünket és a mostani németországit, de össze sem hasonlíható a kettő. Magyarországon én könyvelőként dolgoztam, a párom targoncásként 3 műszakban. Egy garzont béreltünk, és volt 20 éves autónk. Nyaralni max. a Balatonra mentünk, és még arra is spórolni kellett. Úgy éreztem, h nem haladunk semerre, és a a kapcsolatunk is kezd rámenni a mókuskerékre. Aztán döntöttünk, irány Németország.

Nem együtt jöttünk ki, mert párként szinte lehetetlen munkát és szállást is találni. 2 hónapot töltöttünk 600 km-re egymástól. Én Hannoverben, a párom Münchenben. Majd mikor a szobatársa kiköltözött a munkásszállóról, felmondtam, és Münchenbe költöztem. Hosszú 2 hónap volt, de megérte. Én ismét könyvelőként dolgozom (a 4-szeresét keresem a magyar fizetésemnek, és végre érzem, h megbecsülnek), a párom a reptéren rakodásvezető, de éppen egy szoftverfejlesztő tanfolyamot csinál, h válthasson. Egy 3 szobás lakás bérelünk München mellett, és van 2 egy évnél fiatalabb autónk (részletre vásároltuk, 4 évig vannak nálunk az autók, utána eldönhetjük, h megtarjuk, vagy a kereskedő visszavásárolja), és minden gond nélkül megengedhetünk magunknak a több hetes tengerparti nyaralást. A két ünnep között lesz a születésnapja, és még nem tudja, h el fogunk utazni Párizsba, romantikázni egyet. A repülőjegyek lesznek az ajándék a fa alatt :) Sokkal boldogabbak vagyunk.

26/N

2017. nov. 17. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!