Mennyi a kezdő fizetés 2017-2018-ban kormánytisztviselőként, felsőfokú (egyetemi) végzettséggel?
160 nettó körül lehet , egy középfokú C nyelvvizsgával
( elismert nyelvből ) . A bértáblát meg tudod nézni.
Pontosan nem lehet kiszámolni , mert az illetménykiegészítés intézményenként változik.
ma 12:56
A nyelvvizsga szakmai kell hogy legyen vagy elég az általános is?
Hümm, hümm, érdemes a köztisztviselőkről szóló törvény szabadság részét elolvasni. Az alap 25 munkanap (ez bárhol máshol 20), és minimum 3 nap pótszabadság jár, de kb. 2 év után több. Szóval minimum 8 nappal több egy pályakezdő köztisztviselő szabadsága mint egy másik pályakezdőé.
Másik meg, hogy nehéz a munka. Ez van minden munkahelyen ahol kontraszelekció van. Épeszű ember nem megy el havi 140-ért robotolni, marad az aki nem kell a versenyszférába. Aztán nyilván nincs semmilyen folyamat egyszerűsítve vagy automatizálva, mert nem értenek hozzá. Meg nyilván nem végzik hatékonyan a munkájukat se, és meg is értem őket, annyi pénzért én se hajtanék.
Na, akkor mégis van 25 nap alapszabadság, az előbb még nem volt, de most már úgy tűnik megtaláltuk. Amúgy a kérdező szempontjából 28 nap, mert diplomával alapból kap 3 napot pluszba. Plusz péntekenként sok helyen rövidített munkanap.
De mondom, valamit valamiért. Ha nem akarsz komplex feladatokat végezni, vagy sokat dolgozni, akkor érdemes köztisztviselőnek menni. Alacsonyabb a fizetés jóval, de mellette legalább minden nap otthon lehetsz korán. Nekem pl. nincs ilyen lehetőségem. De valamit valamiért.
Kezdjük ott hogy már nem igazan van kormánytisztviselő.
Inkább állami tisztviselő. Kezdő bruttó bér pedig 180.000 Ft.
Sok sikert....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!