18 évesen tudok bányában dolgozni mint csille tolo Pesten?
10.
Szilézia egésze alatt szén van.
Legnagyobb része Lengyelországhoz tartozik, kisebb része a Csehországhoz.
A lengyel készlet még legalább 80-100 évig kitart, éppen ezért a bányaipar a lengyeleknél nem hogy döglődik hanem fejlődik.
Német bányász fizetésekről sokat nem tudok, de sziléziai bányásznak lenni gyakorlatilag szakmai presztízs.
Lengyelországban a legjobban fizetett fizikai munka , egyéb juttatásokkal (pl ingyen energia,orvosi ellátás,nyaralás) pedig párját ritkítja.
Élnek arrafelé rokonok.
Nyugdíjas és aktív bányászok egyaránt. Apáról fiúra szálló foglalkozás.
Az komoly
Őszintén nem nagyon gondoltam,hogy ezt megfizetik keményen
Fizetésre azt hittem,hogy ez kb egy eladó fizu
Amúgy ha jól tudom Németországban a Ruhr vidék is eléggé ott van meg Dél-Afrika és Botswana
Dél Afrika Botswana más kategória,főleg arany és gyémánt bánya.
Megfizetik és nagyon hamar tudsz nyugdíjba menni, gyakorlatilag 45 körül már elindítható a nyugdíjazási státusz.
Persze lehet akár 50 + korig is dolgozni, nyilván az a havi nyugdíj esetében elég jelentős plusz összeg lesz. Meg ugye élethosszig ingyen vagy kedvezményes közüzem ( villany és gáz )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!