Diákként is levonnak?
Ha nyáron elmegyek dolgozni addigra már 16 éves leszek.Ha naponta kapok 1000ft/óra pl 10órát vagyok egy nap heti 6 alkalommal.
Kiszámoltam a kalkulátorral hogy 240e ft egy hónapra a nettó 159e ft.
Diákként is vonnak le?
(Nagyon kellene a pénz egyetemre)
"pl 10órát vagyok egy nap heti 6 alkalommal. "
Ennyit nem is dolgozhatsz, mert teljesen szabálytalan.
Meg tudod hol fogsz te bruttó 1000Ft-os órabért kapni 16 évesen diákmunkán.
Az ötlet jó, csak ott bukik az egész, hogy az iskolaszövetkezeten keresztüli diákmunkáknak gyakorlatilag mindegyike a minimálbért adja, ami diákként nettó ~520 Ft/óra. Ezenkívül a heti 60 óra se nem kibírható hosszútávon, se nem legális. Ha sikerül heti 5 alkalommal dolgoznod, akkor ez 8x5x520=20800 Ft/hét, de számolhatsz akár kevesebbel is, mert sok helyen levonják a félórás kajaszünetet. Diákként csak kulimunkákra számíthatsz: kasszázás, árufeltöltés, pakolás, gyári kisegítés, gyomlálás, takarítás és egyebek. A Tesco kicsivel magasabb órabért ad, nekik nagyon bejött a diákok foglalkoztatása. Értelemszerűen az ismerősi alapon jó helyre bekerülés egy másik sztori, de akkor nyilván nem merülne fel a kérdésed.
Hogy konkrétumot is mondjak: nekem diákként a rekordom 95 ezer volt tavaly szeptemberben, emlékeim szerint 21 munkanappal, 4 munkahelyen, 2 nap éjszakai árufeltöltéssel és nem kevés délutános pótlékkal (fixen délutánra mentem, ahol lehetett). Nem ebből fogsz meggazdagodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!