Vidéken nem dolgoznak az emberek?
Tegyük hozzá, hogy Budapest teljes vonzáskörzetének lakossága 3303786 fő, vagyis ennyi ember van, aki rendszeresen Budapestre jár(hat) dolgozni, szórakozni, aki használja a város infrastruktúráját, stb. Ez az ország teljes lakosságának 34%-a.
Továbbá a közép-magyarországi régió (tehát kb. Budapest és agglomerációja) GDP-je 2015-ös adatok szerint 51M euró, az egész országé pedig 109, vagyis Budapest termeli az ország GDP-jének csaknem felét.
Ha ezeket is figyelembe veszed, nem nehéz megérteni, hogy miért különböznek ennyire a munkalehetőségek is Budapest és vidék között.
Vidéken még jobban megy a szóbeszéd útján levő munkakeresés, illetve a tutitipp, szuperinfó és társai, nem a Profession.
Ott is vannak jó munkák.
Én Budapesten vagyok pénzügyes, a férjem logisztikai vezető.
De a vidéki rokonaimnak is jó munkahelye van.
A nővérem HR-es, a férje informatikus egy mezőgazdasági cégnél, persze nem keres annyit, mint Pesten egy IT-s, de rosszul sem keres és vannak távmunkái is.
A bátyám autószalonban dolgozik (ő keres legjobban mindannyiunk közül majdhogynem :D), a felesége beszerző kanadai cégnél.
Ahogy az előttem szólók írják.
Csak Budapest lakossága 1,8 millió fő. Vonzáskörzettel együtt 3,5 millió. Ehhez tuti hozzájön több 100 ezer albérletes aki nincs helyben bejelentve.
Másrészt kisebb vidéki városokat nagy általánosságban 1-2 ipari park, nagyobb gyár, üzem "tart el". Akik helyben keresik a munkaerőt és helyben hirdetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!