Szerintetek mennyi a reális kezdő bérigény egy frissen végzett MSc, de cégnél 2 éves tapasztalattal bíró programozónak? (Python, MATLAB, gépi látás, képfeldolgozás matekos háttértudással)
Nettó 200e Ft alapfizetést ajánlottak, úgy hogy alapvetően a másik kollégát 1.5 évbe került megtalálni erre a speciális területre, óriási erőforráshiánnyal küzdenek.
Azt mondták 200-250 nettó reális egy frissdiplomásnak. (Cafeteria, nuku, esetleg némi túlóradíj)
#20: Akkor gondolom tudod, hogy az egészségbiztosítási járulék 7%, a nyugdíjjárulék pedig 10%, ami szintén csak "töredéke" az egésznek, és nem sokkal nagyobb az előbbinél. A hozzájuk képest jelentősen magasabb 15% SZJA pedig a központi költségvetésbe megy, ahonnan akár kórházak építését is finanszírozhatná a kormány, ha úgy döntene.
A gyógyszercégeknek gyógyszerfogyasztók nélkül pont úgy nem lenne bevétele, ahogy az alkalmazottai nélkül, egyik sem fontosabb a másiknál ebből a szempontból. De ha már kiemeljük a vevőket, ajánlom végiggondolni, hogy végeredményben ki veszi Magyarországon a legtöbb gyógyszert, és ennek a rétegnek miből van pénze. :)
Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy félállásban fogok programozni, a többi meg egy sokkal könnyebb "játszós" munkakör. Az inkább hobbi. Így már szerintem egy 250-270 nettó reális lenne... első körben ennyi jött ki, de még lesz egy másik kör.
Sajnos ennél a cégnél eléggé alulfizetettek a fejlesztők, még a seniorok is.
250-270 + project szintű juttatás lesz kb a vége, és ezért csak 80 órát kell kódolnom.
A két ismerősöm a Boschnál, és a Medisonál is 1500-1800 nettóért van frissdiplomásként. Gépi látás és GPU fejlesztés de elég száraz meló. Nokiánál se fizetik túl az embereket az fix.
Nyilván felrakom a CV-t Profession-re..., de azt tudni kell, hogy itt kezdtem 1.5 éve gyakornokként egész jó órabérrel és azért egy munkahelyet nem szívesen ad fel az ember, ahol jófejek a kollégák, a munka pedig érdekes.
Ha 300 nettóért találnék biztosan valami olyan melót, telekomban, bankszektorban vagy egyéb IT-s területen... csak ez nem érdekel.
Szóval a lényeg, ti otthagynátok egy munkát ami baromira leköt, érdekes, szakmailag tudsz fejlődni, lényegében szabad kezet adnak bármilyen R&D ötletre, mint a Bell laboratories-ban hi-tech cuccokkal játszhatsz kb, rakás barátod van a R&D csapatból akivel rendszeresen együtt söröztök...
Szóval ezt megéri otthagyni +30-40 nettóért? Az a baj fogalmam sincs milyen ehhez a startup közeghez képest dolgozni egy multinál vagy egy kommersz IT mammutcégnél.
Az a baj, hogy nincs tapasztalatom a bértárgyalásban, mert soha egy interjún nem voltam... még egyetem alatt eljöttem ide, és egyből felvettek... de a tegnapi 200-ról már feltornáztam (250-270-re + projectpénz) a mai tárgyaláskor, szóval szerintem alakul ez még.
Köszi a tippeket...
Azt megtanultam, hogy nincs olyan főnök aki csak jótéteményből megadná a pénzt, ha nem kéred és nem tárgyalsz keményen érvelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!