Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kezelik le a diákokat a...

Miért kezelik le a diákokat a legtöbb cégnél?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a gyakornokokra vagy akik csak simán diákként dolgoznak (akár tök mást tanulnak). De mégis csak egyetemre járnak, tehát értelmes fiatalokról van szó (oké, erről le lehet állni vitatkozni, tudom, hogy van ahova kb bárki bejut...). Az, hogy már egyetem mellett is dolgozik valaki, szerintem pozitívum kéne hogy legyen, ehhez képest azt látom, hogy a legtöbb helyen lenézik őket, sokszor olyanok, akik egyébként nem is jártak felsőoktatásba...
2017. szept. 29. 23:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én viszont az látom, hogy nem csak a diákokat kezelik le a munkahelyeken. :)
2017. szept. 30. 07:35
 12/17 anonim ***** válasza:
87%
A lányom dolgozik már harmadik éve az egyetem mellett, soha, senki nem nézte le. Most könyvelőirodában van, nagyon szereti, de azt mondja, sokan csak egy alkalommal jönnek és soha többet... Ő itt van harmadik éve, pedig teljesen mást tanul, egyre többet bíznak rá. Ő maga meséli, hogy milyen diákok jönnek néha, csak az órát lesik, vérig sértődnek, ha szólnak, hogy elrontottak valamit, és inkább nem jönnek többet... az ilyenen mégis mit kéne tisztelni?
2017. szept. 30. 10:37
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

7-es, viszont akinek átlagot meghaladó tudása van és költözni is hajlandó, az meg már nem Magyarországon van, sajnos.

NEkem a saját szakmámban az van, ennek ellenére sem megyek, mert a családom is átlagon felül fontos nekem. IDősek a szüleim, férjem édesanyja, nem számít annyit, hogy minden évben nyaraljak, nem hisztizek a bruttó 161 miatt (aminek már Bp-n is a dupláját ajánlják szakmai csoportokból, nettóban...). Megértem, aki lelép, de tisztelem, aki marad.

2017. szept. 30. 10:40
 14/17 anonim ***** válasza:
57%
Milyen munkahely? Én diákként annak idején voltam egy üzemben (iskolaszövetkezeten keresztül, alkalmi bejelentéssel), és bizony akármi legyek, ha nem egyfajta irigységből néztek le bennünket. Mert ugye míg nekünk az egy átmeneti hely volt, nekik az életük, a frusztrációjukat pedig azzal kompenzálták, hogy úgy ugattak velünk, mint akiket a seggükből rángattak elő... vagyis már akivel, mert én ezt nem toleráltam már diákként se. :D Hozzátartozik mondjuk, hogy az ottani dolgozók rettentően rosszindulatúak voltak mindenkivel, egymásnak is csak addig ment a nyalizás, amíg a teremben tartózkodott az illető, aztán kezdetét vette a kibeszélés. Szerintem ne vedd magadra.
2017. szept. 30. 16:46
 15/17 anonim ***** válasza:
74%

Harmadik éve dolgozok IT-ben gyakornokként egyetem mellett, sosem néztek le emiatt. Húgom kb. fél éve könyvelőként, neki sincs negatív tapasztalata, ami abból fakadna, hogy még diák. Kedvesek és konstruktívak általában a tapasztalataim szerint.

Persze ott a másik véglet is, amikor olyan ismerőseim mesélnek diákmelóikról, akik nem "szellemi diákmunkát" végeznek (nincs erre jobb szavam). Gyártósoron, pultosként, pincérként, stb. Na, ők mindig elmesélik, hogy lényegében többet dolgoznak mint a főállásúak, cserébe kevesebb fizetést kapnak és mindenért őket csesztetik, mert nem mernek visszaszólni se. Az ilyen helyeken mondjuk baromi nagy a fluktuáció is.

2017. szept. 30. 17:18
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Csomó helyen dolgoztam diákként (árufeltöltő, szalagmunka stb.), sehol nem éreztem, hogy lenéznének.
2017. szept. 30. 18:54
 17/17 anonim ***** válasza:
51%

"olyan irgalmatlan, kegyetlen emberek élnek, hogy az sem érdekel senkit ha elárverezik az ember feje fölül a lakást, házat, akkor sem vesznek fel dolgozni és inkább alkalmazzák a diákokat"

- Senki nem kényszerített rá, hogy hitelt vegyél fel

- Nem a munkáltatók dolga, hogy a te hiteledet elintézzék

- Mivel ő is pénzből él, ha választhat, azt fogja felvenni, aki után kevesebb költsége lesz.

2017. szept. 30. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!