Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként, egyetemi...

Pályakezdőként, egyetemi oklevéllel hogyan találjak állást hatékonyan?

Figyelt kérdés

Kommunikáció és média szakot végeztem egyetemen, de nincsen tapasztalatom,se kapcsolataim, így senkinek sem kellek...tényleg ennyire piacképtelen ez a szakma? Van aki el tudott ebben helyezkedni? Rengeteg helyre beadtam a jelentkezésem, interjúra is hívnak, de mégsem engem vesznek fel, mert vagy nincs tapasztalatom, vagy messze lakom.

Arra lennék kíváncsi, hogy ti mennyi idő után, hány interjú után találtatok pályakezdőként rendes munkát? Neten kívül hogyan keressek hatékonyan munkát?

2017. szept. 25. 20:31
1 2
 11/15 mrturner91 válasza:

"Komolyan nem értem: emberek végigjárnak úgy egyetemet, hogy közben semmilyen gyakorlatot nem szereznek?"

Röviden: igen

Nemrég végeztem mérnökként (MSC) és elmondhatom semmi gyakorlati képzés nincs. AZ oktatók se értenek a gyakorlathoz, olyan technológiákról tanítják az elméletet, ami már rég elavult. Lehetne olyat is oktatni aminek gyakorlati haszna is van (pl: SAP Excel), ehelyett inkább tanulhatunk differenciálegyenleteket, mert a tanár ahhoz ért, gyakorlatban persze ő se tudja alkalmazni.

2017. okt. 12. 11:43
 12/15 anonim ***** válasza:

"Nemrég végeztem mérnökként (MSC) és elmondhatom semmi gyakorlati képzés nincs."

Mások is cégeknél szerzik meg a tapasztalatot. Mindenhol van gyakornoki program, tehát a lehetőség ott van mindenki előtt.

2017. okt. 12. 11:47
 13/15 anonim ***** válasza:

11-es, kiragadtad a szövegkörnyezetből a mondatomat, ami a következő mondattal EGYÜTT érvényes:

"Komolyan nem értem: emberek végigjárnak úgy egyetemet, hogy közben semmilyen gyakorlatot nem szereznek? Legalább nyáron nem fordul meg a fejükben, hogy valami szakmába vágó diákmunkát kellene csinálni?"

Azt én is tudom, hogy az egyetem nem szakközépiskola (jaj, mit nem mondok, hiszen szakgimnázium), ahol párhuzamosan gyakorlat is van :-) De ha 5 évig tanulok valamit, készülök egy pályára, hát hogy van az, hogy közben nem is érdekel, mi folyik azon a területen, mit fogok csinálni a végzés után?

Csak mondok egy példát: színházban dolgoztam, de a nyári szünetben állandóan a nyári színházi előadásokon "lógtunk", mert kíváncsiak voltunk, máshol hogy mennek a dolgok :-)

2017. okt. 12. 12:13
 14/15 anonim ***** válasza:
11-es elég ostoba módon fogta meg a dolgot. Természetesen egy hulladék a képzés senki nem mondta hogy nem az. Csak amikor végez egy olyan ember aki csak megtanulta az egyetemi anyagot, meg mellette egy olyan aki 2évig gyakornok volt a szakmában, plusz esetleg még a nyelvtudását is tökéletesítette ezen idő alatt - közben persze megszerezte ugyanazt a papírt mint az első akkor te melyiket választanád?
2017. okt. 12. 12:47
 15/15 anonim válasza:

Nem tudom, találtál-e már állást. Én is pályakezdő vagyok, "büfészakos", de van tapasztalatom a szakmámban (könytárban, múzeumban is dolgoztam kb. 2 évig). A végzettségem és a tapasztalataim szerint adminisztrációs és oktatászervező állásokra pályázok folyamatosan, de a legtöbb helyről vissza se jeleznek már 3 hónapja. A nővérem HR-es, mindig csekkolja a pályázati anyagaimat, meg csomót olvasok az álláskeresésről én is. Átlag 6 hónap, amíg találsz állást. Nem tudom, miért ennyi, de sok helyen ezt olvasom. Nekem januárban jár le ez az átlag 6 hónap. Viszont sajnos sokat számít, hogy van-e kapcsolatod, hogy nézel ki (gondolom, lány vagy). Mondják, hogy nem, de még a tapasztalat sem elég. Én most elkezdtem miniszoknyázni (eddig "bölcsész" voltam, hosszú virágos, fekete szoknyával, visszafogott stílussal, kicsit kislányos). Döbbenetes, hogy mennyivel másképp állnak hozzám, mennyivel segítőkészebbek a férfiak. Még nem voltam azóta interjún, hogy kb. 2-3 hete ráálltam a nőies megjelenésre, de van egy olyan gyanúm, hogy ez elég sokat fog nyomni a latban a tapasztalat, a rátermettség mellett. Szóval nem akarlak elkeseríteni, de tapasztalat nélkül épp olyan hátránnyal indulsz, mintha egy nem jössz be kinézetre az interjún.Pl.van 3 jelentkező: 1. tapasztalatlan, de csinos, 2. tapasztalt, de nem annyira csinos, 3. tapasztalt és csinos, akkor a 3. jelöltet fogják válaszani.

Ha még nem találtál semmmit, sok sikert, ha igen, gratula! Nem könnyű pályakezdőként.

2017. nov. 6. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!