Munkahely és fizetés utalással: kié lehet a számlaszám amire a fizetést kapom?
Valaki javítson ki ha tévednék. Az Mt-ben az van hogy a munkáltató a munkavállaló kérése és rendelkezésre szerint köteles a fizetést eszközölni (vagy kp vagy utalás), és ha utalás, akkor az a munkavállaló által megjelölt bankszámlaszámra köteles utalni.
Ez olvasható az Mt-ben és sehol egy szó sincs arról hogy kié legyen az a számlaszám. A munkavállaló által megjelölt számlaszám, ami akárkié lehet és nem számonkérhető kié is az a szám. Vagyis ha én megbolondulok és úgy döntök hogy a teljes fizetésem a Jehova tanúinak megy és az ő számlaszámukat adom meg, az én dolgom, a munkáltatónak meg a dolga hoyg oda utaljon. Kérdése nem lehet (ill lehet csak köze nincs hozzá.)
Rosszul vagy jól tudom?
A cég azon kötözködik velem hogy engem így hívnak ahogy és miért egy tök más nevű illető számlájára utaltatnám a pénzt. Én meg nem fejtem ki mert közük nincs hozzá hogy ez a feleségem apja és hogy miért oda utalom ez egy családi ügy közük hozzá semmi nem is fejtem ki, megkértem oda utalják ők meg kötözködnek hogy miért oda.
De van joguk egyáltalán megkérdezni? És visszautasítani a kérésem adott esetben? Hát ha én az ő számláját jelölöm meg akkor mi van?
" Te látod a számlatulajdonos nevét, ha utalsz valakinek? Naugye. "
Hogyne tudnám. HOGYNE TUDNÁM.
Olyan is volt hogy X katalin volt a számlatulaj én meg tévedésből X Zsófiát írtam be és VOILA visszadobták.
De röviden mint írták
Számos bank visszafordítja az utalást, ha nem egyezik
Istenem de unalmas vagy.
Miért nem dobják ki a modik ezt az idiótát innen? (igen, tudom, tudom, úgyis visszaregisztrál... de legalább adnánk neki 3 perc munkát amíg regel egy új e-mailt)
"Miért nem dobják ki a modik ezt az idiótát innen"
Kérdezd meg tőlük! De annyit elárulok az hoyg TE UNALMASNAK találsz az még nem elég ehhez...
de kérdésem: ha az unalmasság = kirúgás és én téged talállak unalmasnak akkor... akkor mi is legyen?
hm?
Ha pl OTP-n belül utalsz, mindegy mit írsz névnek, mert
abban a pillanatban, hogy kitöltötted, és kéri a megerő-
sítést, már KIÍRJA A VALÓS NEVÉT a számlatulajdonosnak.
Pl MÁK utalásnál mindegy mit írsz be, DE a számlatörté-
netben a számlaelnevezése lesz.
Raiffeisen banknál is szerintem bankon belül így megy,
nem tudom.
Jó, hogy ennyi 75% van, már magam sem tudom, melyik az
én válaszom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!