Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért akar minden ember csak...

Miért akar minden ember csak fogaskerék lenni egy gépezetben?

Figyelt kérdés
Mindenki alkalmazott akar lenni,járnak az ismerőseim is ezekre a semmire se való interjúkra (ahol a fele helyen már eldöntött úgyis ki lesz a befutó)és senki se akar vállalkozó lenni...

2017. szept. 10. 13:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A kérdésre az az egyszerű válasz, hogy valószínűleg azért nem, mert nincsenek céljaik.

De azért különbséget kell tenni olyan alkalmazott között, aki csak azért dolgozik még alkalmazottként, hogy legyen elég tőkéje vállalkozni, és olyan között akinek esze ágában sincs a jövőben vállalkozni.

2017. szept. 12. 16:06
 12/20 anonim ***** válasza:

9: Fogalmad sincs az életről, sületlenségeket hordasz össze.

Zavaros a mondandód, nem igazán értelek. Tehát szerinted minden vállalkozó egy lyukban lakik vagy a párja albérletében és nincs pénze autóra és csak az alkalmazottak járnak 5-ös BMW-kkel meg XC90-es Volvókkal?

2017. szept. 12. 16:09
 13/20 anonim ***** válasza:

Ez nem feltetlenul igaz,hogy nincsen celunk,de van nagyon is viszont a felesleges szenvedest szivast nem akarjuk meg nem akarjuk magunk kikaparni a gesztenyet,ha van lehetosegunk elmenni olyan ceghez ahol lehet fejlodni es van karrier lehetoseg meg vonzo juttatasok.

Mi IT-s alkalmazottak sokkal jobban keresunka vallalkozok 87%-nal es ez nem vicc.

En csak doglodo vallalkozokat latok akik meg egy kezdo programozo beret se vagy eppen csak azt keresik meg.

Nem olyan konnyu az:

-Szerezz ugyvedet

-Szerezz konyvelot

-Alapitsd meg a ceged

-Rohangalj ugyfelek utan

-Dolgozz latastol vakulasig

-Szepen hangzik ez a legy onmagad fonoke,de ezzel egyutt minden felelosseg is a tied,akar a csaladod minden vagyonaval egyutt

-NAV lesz..rja ha van beveteled ha nincs tejelned kell az adoit,jah hogy nincs beveteled OLD meg sajat magad fonoke vagy.

-Hetvege,nyaralas gyorsan felejtsd el dolgoznod kell foleg evekig,hogy kihozzal valamit a cegedbol ami eleinte aprot se eri el.

De sajnos a vallalkozasok 85-90%-a soha nem eri el azt a szintet amit egy senior programozo sot egy Java architect el tud erni,arrol nem beszelve ha feljut egy menedzseri szintre,azt meg plane nem erik el.Nem mindenki de sokan.

Mellette rengeteg stressz,hogy legyen mit enned addig is mig beindul a fejedben meg ott van,hogy mi van ha,mi van ha visszamondja az ugyfel mi van ha el se jon targyalni,mi van ha mi van ha..

Rengeteg bizonytalansag amitol kis is borulhatsz.

Ezzel szemben minket nem erdekel,hogy hogyan szereznek ugyfeleket a cegek,en megcsinalom a melot,es fizetnek erte.

2017. szept. 12. 16:21
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem ezt mondtam 12-es ne forgasd ki a szavaimat.

Hanem en rengeteg ilyet lattam amirol beszelek.

Tobb peldam is van ra,hogy mernoki oldalon es IT-ban alkalmazottnak lenni sokszor kifizetodobb mint vallalkozonak,mert a legtobb vallalkozo jovedelme nem eri el egy jobb senior mernok beret.

Nem mind nyilvan,de ez kokemeny vilag,persze ismerek olyat is akinek jol megy nagyon igen am de o FIDESZes melle,tehat erted.

2017. szept. 12. 16:23
 15/20 anonim ***** válasza:

13: Értem én, te azt a langyosban ücsörgő, felelősség és önállóság nélküli semmitevést szereted, jó pénzért.

Nincs ezzel gond, de akkor ezt mondjad és ne a vállalkozókat ócsároljad.

Hány évet is tanultál, hogy informatikus, szoftverfejlesztő vagy nem tudom mi legyél?

Hát én meg vállalkozóként, középfokú végzettséggel már most többet keresek egy kicsit, mint te az informatikai végzettségeddel valaha is fogsz.

A vállalkozósdi is egy szakma, ezt is lehet jól, meg rosszul is csinálni, ahogyan van jó orvos és nagyon rossz is, jó ügyvéd, meg rossz is.

És lehet hogy neked az nem fér bele a komfortzónádba, hogy önállóan, magadnak keresd meg a céged ügyfeleit, tárgyalj az ügyvédekkel, könyvelővel, stb.

Másnak meg az nem, hogy reggel 8-17-ig üljön egy irodában, másokkal összezárva, más mondja meg, hogy mikor, mit, meddig csináljon meg.

Egy valamit jegyezz meg jó tanácsként: kereshetsz bármennyit is, ha nincsenek céljaid, akkor mindig olyanoknak fogsz dolgozni, akiknek vannak.

2017. szept. 12. 17:35
 16/20 anonim ***** válasza:

14: Az almát az almával, ha lehet, jó?

Ne hasonlíts már egy alkalmazott mérnököt egy vállalkozó szobafestőhöz.

Az alkalmazott mérnököt, a vállalkozó mérnökhöz hasonlítsd és máris nagyon meg fogsz lepődni.

Ha ugyanazt a szakmát nézzük, akkor nem nagyon van olyan helyzet, hogy alkalmazottként többet keresne, mint vállalkozóként.

Mondom, ne Barátok közt Zsófit hasonlítsd Angelina Jolihoz!

2017. szept. 12. 17:39
 17/20 anonim ***** válasza:

"Értem én, te azt a langyosban ücsörgő, felelősség és önállóság nélküli semmitevést szereted, jó pénzért.

Nincs ezzel gond, de akkor ezt mondjad és ne a vállalkozókat ócsároljad."

Acsi nem ocsarolni akartam senkit,en csak amit latok,hogy IT-sok kozul mi szepen haladunk elore,ezzel szemben sok vallalkozo ismimnel rengeteget szenvednek de komolyan total ki vannak,a befektett munka nincsen aranyban a penzzel,rengeteget meloznak de annyit,hogy belegebbednek szinte.

Miert semmit teves amit en csinalok?

Azert vannak itt hataridok,meg vannak funckciok amiket le kell kodolni,aztan szepen letesztelni ami nem mukodik amikor mas rendszerekkel kommunikal.

Nem ertem miert hiszik sokan,hogy IT-ban semmit se csuinalunk?

Meg nincsen felelossegunk?

Igenis a kodert a funkciokert teljes felelosseggel tartozunk mi is.

Csak arra gondoltam,hogy miert azt latom,hogy a vallalkozok iszonyat szivnak de nagyon sokat tenyleg rengeteget ezzel szemben egy IT-s is sziv de o nem azzal sziv,hogy legyen ugyfele vagy hogyan lesz penze a kovi honapban.

Egyszeruen megfigyeltem.

"Hány évet is tanultál, hogy informatikus, szoftverfejlesztő vagy nem tudom mi legyél?

Hát én meg vállalkozóként, középfokú végzettséggel már most többet keresek egy kicsit, mint te az informatikai végzettségeddel valaha is fogsz."

Rengeteget,de folyamatosan tanulok mindig is pont azert mert van celom,hogy vezeto legyek,aki modulokat tervezz meg,plusz elerjem azt a jovedelmet amivel kenyelmesen szepen megelek,joletben.

Mibol gondolod,hogy egy IT-s nem kereshet ennyit?

Akkor miert van az,hogy azok a mernokok akikkel dolgoztam meg latok mind mind szep autoval jarkal,es szep lakasban lakik,kiruccanak Munchenbe meccsre akar.

Nem rossz dolog ez szerintem.

Igen te pont,hogy ugyesen csinalod akkor,nem tudom mennyit keresel nem akarok kotorni a zsebedben.

De egy IT igazgato egy nagyobb cegnel azert akaszt szepen meg kocsit kap,ilyen olyan fiszem dolgokat.

"A vállalkozósdi is egy szakma, ezt is lehet jól, meg rosszul is csinálni, ahogyan van jó orvos és nagyon rossz is, jó ügyvéd, meg rossz is.

És lehet hogy neked az nem fér bele a komfortzónádba, hogy önállóan, magadnak keresd meg a céged ügyfeleit, tárgyalj az ügyvédekkel, könyvelővel, stb.

Másnak meg az nem, hogy reggel 8-17-ig üljön egy irodában, másokkal összezárva, más mondja meg, hogy mikor, mit, meddig csináljon meg. "

Nalunk ennyire nincsen kobe vesve mikor kell egy feladattal vegezni mert Scrum modszerben dolgozunk es sajnos sok a csuszas mivel folyamatosan cserelodnek a kollegak,mas projektre kerulnek,uj embereket szerveznek at ide. Legkor fuggo,hogy jo-e hogy ossze vagy zarva masokkal nalunk speciel a hangulat teljesen okes.

Nem az,hogy nem fer bele,hanem nem latom az alagut veget,hogy kapcsolatok nelkul hogy szerzel ugyfelet,mert ha kapcsolataid vannak pikkpakk felfut a ceged,elcsepelt pelda: M. Lorinc cege.

Szerintem eszre se vette mar sikeres lett.

"Egy valamit jegyezz meg jó tanácsként: kereshetsz bármennyit is, ha nincsenek céljaid, akkor mindig olyanoknak fogsz dolgozni, akiknek vannak."

Vannak celjaim nekem,kenyelmesen szepen elni joletben,utazni szep helyekre,wellneszezes,egy komolyabb verdat is akarok,ezert kepzem magam allandoan,tanulok tanulok,hogy a szakmam elvonalaban legyek.

Minden aldott nap munka utan meg otthon neki allok tanulni.

2017. szept. 12. 17:50
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha már az álom BMW-nél tartunk, nézd meg azoknak hány százalékát vezetik vállalkozók, hányat meg alkalmazottak.
2017. szept. 12. 18:58
 19/20 anonim ***** válasza:

Senki nem "akar" Kérdező. Mégis ki a francnak jó az, hogy napi 25 órát robotol futólszallag mellett egy marék gombért, míg a hájas seggű főnök ötször annyi pénzt visz haza azzal hogy a kényelmes, klimatizált irodában telefonálgat meg pasziánszozik?

Ezek után ki akarna beosztott lenni inkább, mint főnök?

Sajnos azonban mivel a multiknál is urambátyám-rendszer van, és nemigen nyíltak még főnökképző iskolák, így erre reálisan 0 az esély. Idehaza Orbánisztánban még kevesebb.

Hogy miért nem lesz valakiből vállalkozó? Ennek jóval több oka van.

- Egyrészt kell hozzá egy valagnyi kezdőtőke. Sok-sok millió forint. A nullát te szorozgathatod akármivel, az nulla marad. Na már most, az emberek nagytöbbségének még a mindennapi kenyér előteremtése is komoly gondot okoz, nemhogy sokmillió forint tőkéjük lenne.

Nyilván lehet kölcsön is kérni, ez viszont szintén vakvágány. Ha arra gondolsz, hogy majd jól felveszel hitelt a bankból, az úgy 2-3 hónapig működni is fog (feltéve persze, ha kapsz egyáltalán), aztán jó eséllyel adósságspirálba kerülsz, és a bank az utolsó szaros gatyádat is lekapja rólad. Mehetsz kölcsönért Kolompár Teszlatrooper famíliájához is, havi 500%-os kamatra, viszont ha pénzzavarba kerülsz, számíts rá hogy másnap jön a száztagú cigányzenekar és alaposan elhegedülik a nótádat.

- Másrészt vállalkozói engedély kell hozzá. Ezt ki kell váltani ocsmányirodában, és jár vele egy rakás kötöttség meg kötelezettség, többek között ilyen-olyan adók befizetése. Ha a céged veszteséges lesz, akkor ezeket miből is fizeted be?

- Harmadrészt számolj azzal hogy durva konkurenciád lesz, bármilyen tevékenységbe is fogsz bele. Mivel az ország népessége fogy, ezért gyakorlatilag egyre kevesebb fókára jut egyre több eszkimó.

- Negyedrészt a vállalkozásnak rengeteg járulékos költsége van, ezeket a profitból mind fizetni kell. Könyvelő, adószakértő, könyvvizsgálók stb. Persze megteheted, hogy nem adsz számlát, nem készítesz adóbevallást, csak hát egy szép napon valaki felnyom az adóhatóságnál, és addig ülsz, míg belezöldülsz.

- Belefoghatsz MLM-átverésbe is, ha van valami kurrens terméked, de a lakosság egyre nagyobb része válik immunissá a Ponzi-sémára, azonkívül lehet nyereséged belőle, de járhatsz úgy is, mint Tribuszerné vagy Bernard Madoff (pedig ő multimilliárdos volt, mégis lecsukták 150 évre a Ponzi-sémája miatt).

Ha meg valami bibó multihoz mész, ott örülhetsz, ha egyáltalán részlegvezetőig feljutsz a szamárlétrán. A multi direkte az olcsó rabszolgamunkaerőért jött Magyarországra, nem azért, hogy komoly pénzeket osztogasson, és bármiféle jólétet teremtsen. A kampós bipsiknek ez nem érdeke.

Elég lesz ennyi magyarázatnak?

2018. aug. 22. 05:08
 20/20 anonim ***** válasza:

Senki nem akar: ez jut. Aztán akinek nagy-nagy szerencséje van, 20-30 év gürizés után esetleg megteszik részlegvezetőnek, és emelik egy tízessel a fizetését (jó esetben). Általában nem ez a jellemző: csalással, suskussal, befolyással lehet előre jutni, magas pozíciót szerezni. Borítékolható ezáltal, hogy nem a csupaszív tisztes filantróp emberekből lesznek a főnökök, hanem a törtető, másokon átgázoló, becstelen bűnözőkből. Ezért tart ott az ország, ahol: mert bűnözők irányítják.

"napi értelmetlen provokatív kérdés"

Nyet, nyet értelmetlen és provokatív, te vagy túl idióta ahhoz, hogy válaszolni tudj rá. Csak tudnám, akkor minek jössz ide jaszkarizni. Kaptad a mínuszt.

"A kérdező egy munkakerülő alkoholista troll, aki nap mint nap az oldalon garázdálkodik."

Nekem inkább úgy tűnik, te fröcskölöd tele baromságokkal ezt a kérdést, meg egyáltalán ezt az oldalt nap mint nap. Ezek után, aranyapám, szerintem ne prédikálj arról, mi a helyes viselkedés. Kaptad a mínuszodat te is, idióta butaproli.

"te azt a langyosban ücsörgő, felelősség és önállóság nélküli semmitevést szereted, jó pénzért."

Hagyjuk ezt a felelősségesdi meg önállósági dumát. A vállalkozó, ha csak teheti, azonnal hárítja a felelősséget, sohase őt dobják ki, hanem mindig valamelyik alkalmazottat. Ez az egyetlen érved a vállalkozóság mellett? Az önállóság? Seriously?

"Nincs ezzel gond, de akkor ezt mondjad és ne a vállalkozókat ócsároljad."

Senki nem ócsárolná a vállalkozókat, ha a tisztességtelenség, sumákolás, alkalmazottak szaréhugyé' güriztetése lenne az etalon náluk.

"Hát én meg vállalkozóként, középfokú végzettséggel már most többet keresek egy kicsit, mint te az informatikai végzettségeddel valaha is fogsz."

Aha hogyne :D megnézem, mikor fogja elérni a bevételed egy átlag senior programozóét :D sohanapján kiskedden max.

Informatikusból bazinagy hiány van, vállalkozóból meg bazinagy túltermelés. A te hiányodat a lőtéri kutya se venné észre, nyugodj bele. Örülhetsz, ha jó esetben a felét megkeresed egy informatikus fizetésének, de azért feszengjél csak tovább, mint a pók a lucernásban.

"Egy valamit jegyezz meg jó tanácsként: kereshetsz bármennyit is, ha nincsenek céljaid, akkor mindig olyanoknak fogsz dolgozni, akiknek vannak."

Ez meg úgy ahogy van, baromság. A mínuszt pedig helyből kaptad is.

2019. szept. 23. 03:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!