Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Üzlet nyitása családtaggal...

Üzlet nyitása családtaggal felesben. Milyen szerződést kell írni hogy ne tudja egyik átverni a másikat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A baratomnak szeretnek segiteni. A sogoraval keszulnek kozosen uzletet nyitni, mindketten tesznek bele penzt, mindketten intezik az ugyeket meg az epitkezest stb. Ugy indultak neki, hogy kozos lesz az uzlet es a bevetel elosztasa, de ugy alakult hogy a sogor felesegenek a nevere lett a ceg megalapitva, a sogor felesege a baratom huga. Most hogy mar majdnem kesz az uzlet a nyitasra elhagytak a sogor szajat veszekedeseknel olyan mondatok hogy az uzlet az ove, meg az o neven van stb... Mar az elejen mondtam a baratomnak hogy irjanak vmi szerzodest hogy jogilag, papiron legyen benne a neve az uzletbe, legyen leirva hogy mennyi penz jar neki, mert uzletben nincs csalad se baratsag, es kifogja turni ha menni fog az uzlet.. Probaltam de nem talaltam sehogy a neten, nem tudom mi arra a szakkofejezes mikor valakivel felesben csinalsz uzletet. Tehat hogy 50-50% reszesedes, vagy 30-70% hogy ne tudja kiturni. Milyen szerzodest es hogyan kellene irniuk?

Elore is koszonom!

2017. aug. 29. 09:31
 1/1 anonim ***** válasza:
Társasági szerződés
2017. aug. 29. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!