A munkaadók miért nem válaszolnak az álláshirdetésekre Magyarországon?
30 évvel ezelőtt is ez volt és most is ez a "trendi" ebben a mi kis hazánkban, hogy hiába küldözgeti az ember az önéletrajzait a munkaadóknak, hiába ír cégre formázott motivációs leveleket, mert a munkaadók még arra sem méltatják az embert, hogy egy rövid sablon e-mailben válaszoljanak.
...és akkor csodálkoznak az emberek, hogy ennyien elmennek ebből az országból...
Az ember csak dolgozni szeretne, amiért normális fizetséget vár, amiből a kiadásait fedezni tudja.
Mi ebben a gond?
Jelentkezel valahova, nem hívnak. Jelentkezel máshova, oda felvesznek, elmész oda.
Aztán hívnak az első helyről, eldöntöd jobb-e. Ha igen akkor mész tovább, ha nem akkor "köszönöm tárgytalan".
Csak mikor Magyarországon nincs olyan állás, pozíció, mint például: megújuló energiák alkalmazása a gépjárműtervezésben és ehhez hasonló állások, akkor az ember elgondolkozik, hogy a munkaadók mire "verik a nyálukat"?
Ha egy német céghez, ilyen munkakörre pályázik az ember, és a német munkaadó képes válaszolni, akkor is, ha nem nyert a felvételt a jelentkező, akkor igen mélyen érdemes lenne a magyarországi cégeknek elgondolkozni azon, hogy 80 ezres fizetéshez talán megérdemelne a melós egy pár soros választ.
#14, azért, mert talán akkor nem lennének olyan gondolatai, hogy kéne egy sok országban már működő szégyenfal oldalt csinálni, ahol a bunkó/köcsög/átverős cégeket lehetne listázni. Ha már magától nem képes emberi módon viselkedni a cégvezetés, majd talán képes lesz a negatív reklám hatására.
Arról nem beszélve, hogy ha én egy vakolt pofájú, kimázolt szemű, hülye-béna HR-es luvnya vagyok, akinek egy dolga van a világon, hogy néhány embert meghallgasson aztán válasszon közülük, akkor nehogy már leessen a karikagyűrű az ujjamról, hogy a választásom után kiküldjek egy tájékoztató körlevelet a nemnyerteknek!
ott a pont a 15-ösnél.
Sok ember olyan munkát végez "muszáj"-ból, amelyhez semmi köze, de valamiből meg kell élni.
A cégek ezt tudják és visszaélnek ezzel. Nyugatabbra a legkisebb településen is rengeteg álláslehetőség van. Ha nálunk is így lenne, akkor 100-szor is meggondolnák a munkaadók, hogy hogyan viselkedjenek a jelentkezőkkel, munkavállalókkal.
Ha híre mennek az országon vagy településen belül, hogy ez és ez a cég rosszul bánik a melósokkal, akkor a kutya nem menne hozzájuk dolgozni, mert azon a cégen kívül még rengeteg más lehetőség is volna.
Angliában ha a beugrós idősgondozóra per pillanat nincs szükség, akkor sem küldik haza, hanem örülnek neki, hogy egyáltalán van ember. Azt mondják, hogy: "maradjál, majd találunk neked is munkát."
Ezzel szemben nálunk mi van? Jaaaaj, erre az emberre nincs szükségünk. Küldjük el gyorsan, hogy 3 forintot tudjunk rajta spórolni, amit majd év végén odaadunk a főnöknek, hogy vegyen magának még egy nyaralót meg még egy autót. Na, ezek azok a dolgok, amelyek rettentően gusztustalanok itthon, és sok ember ezért megy inkább külföldre.
(Csak, ha mindenki elmegy külföldre, akkor mi lesz? - költői kérdés. Nem kell rá válaszolni.)
Próbáld már meg leírni, hogy mivel is van a gondod...
Félted azoknak a cégeknek a renoméját, amikhez semmi közöd nincsen? Vagy jó elsírni, hogy itthon minden $z@r, bezzeg külföldön?
Vagy csak simán nem jött össze a sokadik, és akkor mindenki hülye csak te vagy helikopter...
17-18 megmondta a tutit. Tisztelettel köszönöm nekik.
A kérdésem kiírásánál lemaradt, hogy értelmes, normális válaszokat várok. Most ezt megtettem.
Válaszolni egy egy beérkezett önéletrajzra valahol műveltségi kérdés is. Ezzel az ilyen cég magát is minősíti.
Egyébként nem tudom elfogadni azt az érvelést, hogy "túl sok a dolga a HR - esnek!" Ez a dolga b....szki!!Ezért van ott, ahol van! Tessék úgy beosztani a munkát, hogy maradjon idő válaszolni.
Én is végeztem titkárnői munkát ügyvédjelöltként, sőt, még ügyvédként is, mégsem mondtam soha, azért nincs beadva egy fellebbezés, mert marha sok telefonálni való.
Volt, hogy éjszaka - de még határidőben - válaszoltam meg hivatalos megkereséséket, mert akkor jutottam oda.
Oldja meg a HR - es, valahogy, hogy válaszol!
Minden álláskereső, aki veszi a fáradtságot, hogy küld egy önéletrajzot, az megérdemel legalább egy fél soros elutasító választ.
Hogy miért? Mert így illik.
Alapvető emberi hozzáállás(nak kellene lennie).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!