Érdemes olyan munkahelyekre is küldenem önéletrajzot és/vagy referenciákat, ami nem hirdeti, hogy emberre volna szüksége?
A telefonálgatást felejtsd, kb 20 másodperc után elfelejtik, hogy hívtad őket.
Elektronikusan/papír alapon viszont nyugodtan jelentkezhetsz.
A munkaerőpiaci elemzések szerint a megüresedő állások kb. harmadát töltik be hirdetésekkel. A többi belső jelentkezők, ajánlás, ismerősök és a cég saját önéletrajz adatbázisa (!) alapján kerül betöltésre.
Hogyan kerülhetsz be az adatbázisba ? Küldesz egy önéletrajzot és egy rövid bemutatkozó levelet ahol leírod, hogy milyet területen szeretnél dolgozni.
Volt olyan, hogy bementem egy állásközvetítőbe és olyan pozíciót ajánlottak amely nem volt nyilvánosan meghirdetve, és a fejvadász is a saját adatbázisából dolgozott.
Milyen okos emberek vannak itt :(
Igen, mindenképp. Sőt, van, ahol ezt úgy értékelik, hogy talpraesett vagy...
Én inkább a telefon helyett az öneletrajz elküldését javasolnám (dolgoztam HR területen és képeztünk is HR-eseket).
Miért ne ? Próbálkozni lehet, nem bűn. Én is választottam már nem egyszer ezt az utat, igaz visszajelzés sosem érkezett, úgyhogy nagyon ne add ki magad.
Pont kb. 1-1,5 hónappal ezelőtt gondoltam küldök egy érdeklődő emailt egy céghez, mondanom sem kell, hogy nem reagálták le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!