Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondanál a munkahelyeden...

Felmondanál a munkahelyeden úgy, hogy nincs másik lehetőséged, de ki nem állhatod a munkádat?

Figyelt kérdés
Be szabad vállalni ilyen kockázatot?

2017. aug. 14. 21:20
 1/10 anonim válasza:
92%
Igen, mindenképp
2017. aug. 14. 21:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A körülményektől függ. Ha a megélhetésem nem kerül veszélybe, akár mert van megtakarításom, akár mert családban élek, ahol az én bevételem nélkül is elvagyunk, netán még apuci támogat, akkor simán. Ha a következő hónapban már a rezsire sem lenne pénzem, akkor meg nyilvánvalóan nem engedhetném meg magamnak.
2017. aug. 14. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Ha nem halsz éhen azonnal, akkor igen. A mentális egészséges is van olyan fontos, mint más.
2017. aug. 14. 22:02
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
kb 2 evenkent ezt csinalom
2017. aug. 14. 22:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

attól függ, hosszabb távon milyen lehetőségeid vannak.

ha van egy erős szakmai tudásod, ami általánosságban egy jó szakmához tartozik, csak épp jelenleg nincs olyan álláshirdetés, amire jelentkezhetsz, akkor esetleg bevállalható.

ha van egy érettségid, és jelenleg is csak a szerencsének köszönhető, hogy van valami munkád, akkor nem kockáztatnék.

2017. aug. 14. 22:26
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
Semmiképp, a tudatos karriertervezés tök fontos dolog. Maximum 55 évesen nyugdíjba akarok menni, ahhoz meg ügyesen kell csinálni, a random felmondások eléggé tönkrevágnak minden cv-t.
2017. aug. 15. 09:01
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A párom pont ugyanígy volt, kb annyi megtakarítással, mint 2 havi fizuja. Felmondott, a felmondási idő alatt nem talált mást, bár annyira szerintem nem is erőltette. Kapott álláskeresésit, közben keresgélt. Mostanra már a 3 hónap álláskeresési is lejárt, és ha minden jól megy, szeptemberől lesz munkája, de még nem biztos. Ami elég jól jönne, mert ha kifizeti a szeptemberi lakkbért, akkor pár tízezer forint marad az összes vagyona.

Na így ne csináld.

2017. aug. 15. 09:44
 8/10 anonim ***** válasza:

En csak akkor mondanek fel, ha par honapig, amig uj allas utan nezek el tudom tartani a csaladot (vagy magam ha egyedulallo lennek).

Tolem ha megkerdezik, hogy szeretem-e a munkamat, mindig azt valaszolom, hogy ha nem szeretnem a munkamat, akkor valami mast csinalnek. Ez szerencsere ez igy is van. Vannak rosszabb napok, de azok elmulnak.

Nem tudom mennyi idos vagy, de ahogy egyre idosebb lesz az ember annal kevesbe mer ilyen kockazatokat bevallalni.

Amugy nincs semmi problema azzal ha vki 2-3 evente munkahelyet valt. De azt is dijazzak, csak nem mondjak, ha valaki 5+ eveket huz le egy cegnel.

2017. aug. 15. 16:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is megtettem és nem bántam meg! :)
2017. aug. 16. 12:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is váltani akarok.

Van, ami nagyon jó nálunk.

Ugyanakkor én nem bírom a főnököt, egyre jobbam unom a munkát és a fizikai, inftrastruktúra által adott munkakörülmények nagyon rosszak ahhoz képest, hogy irodai munka.

Ráadásul szakmai tapasztalatokat szeretnék, inkább szakmában dolgoznék.

Jelentős megtakarításom van.

Egyedül élek, a megtakarításon kívül segítség semmi.

Nem merem kockáztatni a megtakarítást (maximum új befektetésre költeni, pl tanfolyam) - pl az exem azért nem halt éhen, amikor munkanélküli lett, mert ott volt a megtakarítása.

Szóval én jelenleg azt mondom, hogy nem éri meg, nagy kockázat.

Aztán lehet felmondok egy szép napon - hacsak nem azért, mert nem enged el a főnök hamarabb, nem tudok interjúkra járni

2017. aug. 16. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!