Nem kaptam meg diakmunkaval annyi penzt, amennyit kiszamoltam, mit csinaljak?
Az eudiáknál voltál? Vagy más iksolaszövetkezeten keresztül?
NEm véletlenül önkormányzati munka volt??? MErt az sima munkaviszony, nem csak szja-t vonnak...
Alapvetően ott elrontottad, hogy fizetésnapig kalkuláltál. Most csak a júliusi munkaóráid után fogsz fizut kapni, szeptemberben kapod meg az augusztusiak után.
Emellett simán lehet, hogy volt levonásod (tagdíj, ruha, stb).
"A 171 nem bruttó? és abból a megkapott 90eFt a nettó?"
Az biztos, hogy nem, mert a szakképzett minimálbér 161 ezer ft és annak a nettója 107 ezer ft- márpedig a diákoktól nem vonnak annyit, csak 15 %-ot, ha jól tudom.
Kaptál munkaszerződést? Vagy a diákszövetkezetnél mondták, hogy mennyit kap órabérben? Bruttó, nettó?
Ha leírod, tudunk segíteni számolni.
Kalkulátorra meg ne hagyatkozz, akkora baromságokat írnak néha, hogy csak na: a minap kiadta az egyik kalkulátor, hogy a havi jövedelmem után 3 millió ft személyi kölcsönre lennék "jogosult", ennek a havi törlesztője 67 ezer ft lenne. Igen ám, csakhogy a rendszeres munkabérem havi 117 ezer ft, s ennek max az 50%-a lenne terhelhető hiteltörlesztésre - ami 58.500 ft - ra jön ki. Tehát eleve nagyobb összeget "vetetett" volna fel, mint amennyi törvényileg lehetséges.
Legálisan havi max. 168 órát dolgozhatsz diákként, te viszont 224-et írtál, a különbözet 56 óra.
168 órára mennyi fizetés jön ki?
Előfordulhat, hogy 56-ot ebben a hónapban dolgoztál, vagy papíron nem is dolgoztad le ezt az időt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!