Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerinted valaki megtud élni...

Szerinted valaki megtud élni abból hogy író vagy költő?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy jó kategóriába raktam-e. :S
2010. máj. 24. 12:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2010. máj. 24. 12:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mennyire felkapott, mennyire veszik a könyveit. Szerintem elképzelhető, bár nem gyakori, nem véletlenül dolgozik sok író újságíróként is.
2010. máj. 24. 12:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
van olyan magyar írónő akinek a könyve 30ezres példányszámban fogyott, és ha 1000 Ft haszna van ebből, akkor ki lehet számolni mennyit keresett vele
2010. máj. 24. 12:38
 4/11 A kérdező kommentje:
A Twilight-ot hanyagoljuk mert az divat könyv ha szabad így kifejeznem magam. Ez a felkapott szóról jutott eszembe.
2010. máj. 24. 12:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

sok pénz kell ahhoz, hogy kiadhass egy könyvet, és az még nem garancia, hogy meg is veszik.

versből pedig szerintem már túl sok is van....

szóval nem nagyon

2010. máj. 24. 13:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Könyírásból meg lehet éli, sokan ebből is élnek, de ehhez olyan könyvet is kell írni amire az embereknek igénye van (Harry Potter, Gyűrűk Ura, Alkonyat vagy Stephen King könyvei) és ha a könyveiből az írónak még filmeket is csinálnak, akkor ugyebár abból is részesül.

Költészetből viszont tuti, hogy nem lehet.

2010. máj. 24. 13:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Divatkönyv? Olyat ír, ami tetszik az embereknek, ez nem hiszem hogy rossz lenne. Pl. ha valaki ír egy könyvet az eszkimók mindennapjairól, akkor az lehet nyelvtanilag, fogalmazásügyileg tökéletes, non plus ultra, de ha nem érdekel senkit vagy csak kevés embert, akkor abból nem fog megélni!

Vannak költők akik reklámszövegeket írnak, sőt a dalszövegírók is lényegében költők. De ezekkel így nehéz állást találni.

Tanulj ki valami fix szakmát, ezeket meg űzd mind hobbi és egyszer bejöhet főállásban ilyesmivel foglalkozz! :)

2010. máj. 24. 15:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
az írásban, és költészetben is protekció kell, nem a tehetség ahhoz,hogz érvényesülj - pl hogy neves kiadó adja ki a könyved, minél többet profitálj, és várjon a következő kötetedre, stb
2010. máj. 25. 14:57
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Mindegyik nagyon hasznos volt és bocsánat a divatkönyv kifejezésért. Mindenki olyat ír amilyet akar.. : )
2010. máj. 27. 13:43
 10/11 A kérdező kommentje:
Egyébként jöhetnek még válaszok. Kíváncsi vagyok. :)
2010. máj. 27. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!