Miért nem hívtak be egy állásinterjúra sem?
valszeg azért mert 50 másik jelentkező volt.
Pesten élsz?
Vidékiként én azt tapasztalom, hogy az önéletrajzod beküldése nem elég. A legaljább munka után is rohanni kell, szinte zaklatni kell őket telefonon.
Illetve még egy probléma ami nagyon irritál vidékiként az, hogy a legtöbb állás már betöltődik a hírdetés megjelenése előtt. A városokban is ez megy, csak ott nagyobb a választék, viszont a pár vidéki állásnál ez jobban érződik.
Adminisztratív, egyéb irodai munkákat hátszél nélkül elfelejtheted. Illetve nem-fizikai munkaköröknél a dekoratív hölgyeknek hatalmas előnyük van.
Pultosnak, irodai adminisztrátornak vagy telefonos ügyfélszolgálati munkatársként szinte semmi esélyed a nőkkel szemben.
A magyar vidéken mai napig külön van hogy mi az igazi férfi és női munkakör, sokkal jelentősebb ez mint a nagyvárosokban. Férfi eladót például nem igazán fogsz látni a multiknál sem, nemhogy a helyi CBA üzletben.
Szóval ha férfi vagy, mehetsz betonozni, mert az a "férfimunka".
A nyelvtudásról meg annyit, hogy vidéken széttárják a karjukat, nekem többször feltették az önéletrajzomban található angol nyelvvizsga és "angol nyelv intenzív napi használata" sor mellé hogy:
"Az minek?"
Szerintem ez mindent elmond.
8. pesten is így megy nyugi.
Sokszor a lány, nő jelzőt is beírják a hirdetésbe. Férfi az raktár, gyár meg hasonlók. A nő az lehet takarító, admin, titkár, eladó, de engem hívtak már be azért interjúra, hogy a pofámba mondja "igazából hölgyet keresünk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!