Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldön IT-val mik a tapaszt...

Külföldön IT-val mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Jelenleg Budapesten élek, most nettó 500-nál tartok, nyilván nem rossz ez már, de szeretnék ennél még feljebb menni.

Recruiterek megkeresnek folyamatosan, olykor Nyugat-Európa, olyakor környező, Kelet-Európai országok (persze tapasztalat jöhet máshonnan is). Igazán komolyan egyikkel sem beszéltem még, mert egyelőre amiket ajánlottak, az általuk mondott bérsávot elnézve, nem igazán tűntek jobbnak annyival, hogy itt feladjam értük a biztosat.

Olyanok tapasztalata érdekelne, akik elmentek külföldre: anyagilag, illetve szakmailag mennyire jobb/más? Az ottani életszínvonaladat a hazaira vetítve sikerült jobbat elérni? Sok embertől hallom, hogy innen inkább a légkör miatt ment el nem is az anyagiak miatt, és hát én is inkább ezt érzem. Illetve, ha volt olyan, aki később hazajött: a kint szerzett tapasztalat értékesebb bizonyult, mintha ugyanazt itthon szerezted volna? Akár mint valós tudás, akár mint egy interjún mikor az új munkádról tárgyaltál, csak mint "referencia"?

Bérben mennyire tükrözte a valóságot az, amit a rectruiter mondott és az amit ki tudtál alkudni?

2017. júl. 26. 21:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szinten IT Nemetorszag: kicsivel jobb az eletszinvonal. A munkahelyi es egyeb kornyezet sokkal jobban bejon.
2017. júl. 26. 22:07
 2/2 A kérdező kommentje:

Forintban, hazaihoz viszonyítva egy kb arányt tudsz mondani? Ezt az eredeti kérdésből kihagytam.

Tehát, amit ott elértél, az itthon kb mennyiből lenne meg?

2017. júl. 26. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!