Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A közgazdasági diplomákat...

A közgazdasági diplomákat miért szokták lesajnálni?

Figyelt kérdés

Én még sohasem hallottam munkanélküli jogászról vagy közgazdaászról.

Olyanról már igen, hogy nem vállalnak el akármilyen munkát.Azért, akik végigjárja az egyetemet, lehetnek elvárásai fizetés és munkahely tekintetében.

Ismerősök, akik üzleti/gazdasági szakot végeztek, a többségüknek szép karrierje van.Olyan is van, aki 30 éves korára középvezető/menedzser szinten van vagy minimum stratégiai munkatárs szinten.

Mások komoly projektalapú munkát végeznek.

De egyik sem betanított munkásként, takarítóként vagy mezei ügyintézőként dolgozik.

Szóval, én nem igazán értem azokat, akik lesajnálják ezeket a szakokat.Baromi sok helyre ellehet velük helyezkedni.

Akár beszerzés logisztika területén is, ugyanis a fuvarszervezésen meg az anyaggazdálkodáson felül is bőven vannak munkák ott munkakörök.

2017. júl. 18. 21:35
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
Hát pedig nekem már 53 sikertelen állásinterjúm volt. Jogász vagyok.
2017. júl. 18. 21:37
 2/10 A kérdező kommentje:

1#

Rossz helyen laksz?

Sok helyre keresnek jogi tanácsadókat.

Vagy állami cégekhez közbeszerzési szakértőket, a jogi diploma ott nagy előny.

2017. júl. 18. 21:40
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Ne foglalkozz az elsővel kérdező, ez egy troll.
2017. júl. 18. 21:44
 4/10 anonim ***** válasza:
57%
Az utóbbi kb 10 állásinterjúm közül MIND Budapesten volt, de azok közül is sikertelen volt MIND. Igaz, volt amelyik csak telefonos interjú volt, de azokat is beszámolom a sikertelen állásinterjúk közé.
2017. júl. 18. 21:45
 5/10 anonim ***** válasza:
47%
4-es dolgoznod kellene azon, hogy kell állásinterjúra felkészülni.
2017. júl. 18. 21:49
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
Én azt vettem észre hogy a műszakisok szoktak fikázni, orvosoktól, jogászoktól még nem hallottam ilyen kommenteket. Szerintem valami önértékelési probléma lehet, azt viszont nem tudom, hogy már így mennek egyetemre vagy ott ragad ez rájuk ez. Én az ilyen kommentekre szimplán nem reagálok mert nem akarom elvenni a kedvüket a műszaki pályától, ha ők nem nincsenek akkor kik lesznek majd az alkalmazottaink?;D
2017. júl. 18. 22:03
 7/10 anonim ***** válasza:
23%
-ez
2017. júl. 18. 22:03
 8/10 anonim ***** válasza:
47%
-nem, nem megy ez az írás ma nekem..:D
2017. júl. 18. 22:04
 9/10 anonim ***** válasza:
40%

Közgáz diplomám van, programozóként dolgozok. Miért nézem le a saját diplomámat? 3 dolog:

- pénz az isten, a többi mind bullshit duma. Programozóként minimum dupla annyi pénzt kapok mint a volt évfolyamtársak a közgázon.

- őszintén, mire jó a diplomám? Nem tudok mondani egy területet, amiben úgy érzem, hogy el tudnék helyezkedni vele.

- volt évfolyamtársak között végignézek, egy részük diplomás munkanélküli

2017. júl. 19. 08:59
 10/10 anonim ***** válasza:
4%

Az hogy "közgáz diplomám van" elég tág dolog. Lehet turizmusos, marketinges diplomád is és lehet pénzügyes vagy gazdelemző diplomád is, a kettő között elég nagy a különbség.

- A pénz az isten? Ha így állsz a dolgokhoz az már baj, de Magyarországon jelenleg a pénzügyi szektorban dolgozóknak van a legmagasabb fizetésük.

- Ha nem tudod, hogy mire jó a diplomád akkor vagy ellébecoltad az egyetemi éveidet (nem csatlakoztál diákszervezethez valamilyen pozícióba, nem gyakorlatoztál) vagy marketing/turizmus/.. és társai szakon voltál és nem voltál elég jó, talpraesett ahhoz hogy bekerülj azok közé akik tényleg ezen a területen tudnak elhelyezkedni.

- "egy részük diplomás munkanélküli" Attól hogy valakinek van egy diplomája az nem azt jelenti hogy akkor egyből repül a szájába a sült galamb. Gazdasági szakokat talpraesett embereknek találták ki, akik biztos, nyugis állást akarnak egy számítógép előtt vagy egy gyárban nyugdíjas koráig az menjen programozónak/mérnöknek. Vannak olyanok akiknek ennél nagyobb terveik vannak, attól még nem kell leszólni a másikat..:)

2017. júl. 19. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!